Bouwmensen Zaanstreek-Waterland

Bouwmensen Zaanstreek-Waterland

Jufferstraat 3, 1508GE, Zaandam 075-6176877 Website

Openingstijden (19 jun - 25 jun)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  gesloten
 • Woensdag

  gesloten
 • Donderdag

  gesloten
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Het SPB Zaanstreek-Waterland is lid geworden van de coöperatieve
vereniging “Bouwmensen”. Door het lidmaatschap gaat ook de naam van het SPB veranderen en wordt binnenkort “Bouwmensen Zaanstreek-Waterland”.

De naam Bouwmensen wordt landelijk ingevoerd bij meer dan 30
opleidingsbedrijven verspreid over heel Nederland. Door de naam en de
landelijke samenwerking willen de opleidingsbedrijven meer leerlingen
werven en de dienstverlening aan de bouwbedrijven verbeteren. Voor de
leerlingen blijft Bouwmensen Zaanstreek-Waterland het opleidingsbedrijf in deze regio, de samenwerking met het Regio College blijft hetzelfde en zorgt voor een goed opleidingsaanbod.

De bouw heeft vakmensen nodig. Het lijkt vreemd dat het SPB nu deze oproep doet aan jongeren die net van school komen. Bijna dagelijks verschijnen er in de kranten en overige media berichten over ontslagen in de bouw omdat er onvoldoende werk is. Toch is de oproep noodzakelijk, door de vergrijzing en de recessie zijn er in de afgelopen jaren heel veel vakmensen uit de bouw vertrokken. Op dit moment is dat geen probleem, maar dat wordt het over enkele jaren wel. Bedrijven beseffen heel goed dat er juist nu jongeren opgeleid moeten worden.

Het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw Zaanstreek-Waterland (SPB) verzorgt timmer- en metselopleidingen op niveau 1, 2 en 3 van het middelbaar beroepsonderwijs. Het SPB werkt nauw samen met het Regio College en zo’n 200 bouwbedrijven. Uniek aan deze opleidingen is dat je niet alleen naar school gaat, maar ook meteen werkt én een salaris verdient!

De bouw heeft toekomst.

Zowel het SPB als de bedrijven waarmee wij samenwerken weten het zeker: de bouw heeft absoluut toekomst. Door vergrijzing en recessie heeft de sector de afgelopen jaren veel vakmensen verloren. Als de markt straks weer aantrekt, leidt dat onherroepelijk tot een tekort aan vakmanschap.

Meer Onderwijs en cursussen in de buurt

Deze Bouwmensen Zaanstreek-Waterland vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Onderwijs en cursussen in de buurt.