Carmelcollege Stichting

Carmelcollege Stichting

Drienerparkweg 16, 7552EB, Hengelo 074-2455555 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Stichting Carmelcollege, opgericht in 1922, is het bevoegd gezag van veertien scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs die verspreid liggen in het land, met een concentratie van scholen in het oosten.

Op ruim vijftig schoollocaties verzorgen ruim 4.300 medewerkers een over het algemeen breed aanbod van voortgezet onderwijs voor in totaal ruim 38.000 leerlingen. Stichting Carmelcollege is hiermee een van de grotere aanbieders van onderwijs binnen haar sector. Maar juist door onderwijs op locaties in de regio in stand te houden, willen en kunnen de scholen hun onderwijs in een kleinschalige en voor medewerkers en leerlingen veilige omgeving aanbieden.

In de missie van Stichting Carmelcollege staat de zorg voor heel de mens, voor iedere mens en voor alle mensen centraal. De Stichting wil deze missie concretiseren door in haar onderwijs- en personeelsbeleid zowel leerlingen als medewerkers ruimte voor inzet, zeggenschap en verantwoordelijkheid te bieden en hen uit te nodigen deze ruimte te nemen om aldus zicht op perspectief te krijgen en te houden. De scholen van de Stichting zijn gemeenschappen, waar iedere mens in waardevolle verbondenheid met de ander tot ontwikkeling kan komen. De Stichting wil dan ook voor elk van haar scholengemeenschappen een gemeenschap, een solidair verbond van Carmelscholen zijn.

Vanuit haar zorg voor heel de mens, iedere mens en alle mensen wil Stichting Carmelcollege bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en daarmee aan humanisering van de samenleving als geheel. Ze vindt het dan ook tot haar verantwoordelijkheid horen om actief bij te dragen aan verbetering en vernieuwing van het voortgezet onderwijs. In eerste aanleg door haar scholen in staat te stellen hun onderwijs te optimaliseren, maar daarnaast en tegelijkertijd door haar kennis van het onderwijs en de secundaire processen die er dienstbaar aan zijn binnen de sector actief uit te dragen.

Meer School en studiebegeleiding in de buurt

Deze Carmelcollege Stichting vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere School en studiebegeleiding in de buurt.