DUC Dierencrematorium Amsterdam

DUC Dierencrematorium Amsterdam

Kadoelenweg 221, 1035NH, Amsterdam 020-6333030 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  - -
 • Woensdag

  - -
 • Donderdag

  - -
 • Vrijdag

  - -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Respect voor leven en natuur zit in het DNA van Dierencrematorium Amsterdam D.U.C. In 1980 is van het boerenbedrijf een dierenbegraafplaats- en crematorium gemaakt, een van de eerste in Nederland en kunt u hier terecht voor de crematie of begrafenis van uw geliefde huisdier. Het is dus mogelijk om bij ons katten, honden, vogels, fretten, konijnen en andere knaagdieren te laten cremeren of honden en katten te laten begraven.

En ook vandaag, 35 jaar later, is de natuurlijke manier van werken die zijn oorsprong heeft in het boerenleven nog altijd de kernwaarde van ons familiebedrijf. Hier geen grote anonieme groepscrematies en zeker geen destructie. Het D.U.C. kiest bewust voor kleine groepscrematies en individuele crematies om een waardevolle afsluiting te bieden van het leven dat dier en baasje deelden.

Het begraven vindt plaats in een windsel van een vlasprodukt en ook het cremeren geschiedt 'naturel'. Dat wil zeggen dat de dieren aan de natuur worden teruggegeven zoals ze op de wereld kwamen, dus zonder aandenken, speeltje of andere attributen. De urn die bij gewenst teruggave van de as wordt gebruikt is van ongeglazuurd aardewerk. Er is een prachtige asweide waar een plaats is gemaakt om verse bloemen neer te leggen en die u 7 dagen per week kunt bezoeken, het hele jaar door. Door deze plek een mooie bestemming te geven en open te stellen, deelt de familie dit stukje natuur graag met iedereen die daarvan wil genieten of behoefte heeft nog even terug te denken aan een geliefd huisdier.

Sommige mensen komen hier al generaties lang; de as van opa’s hondje is hier verstrooid en nu wordt de as van de huisdieren van de kleinkinderen over hetzelfde veld uitgestrooid. De geschiedenis leeft hier voort.

Een respectvoller eerbetoon aan het leven kun je bijna niet bedenken…

Meer Begraafplaatsen in de buurt

Deze DUC Dierencrematorium Amsterdam vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Begraafplaatsen in de buurt.