Gemeente Bergen (L)

Gemeente Bergen (L)

Raadhuisstraat 2, 5854AX, Bergen L 0485-348383 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  gesloten
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De gemeente Bergen is het hart van Nationaal Park De Maasduinen. De uitgestrekte gemeente ligt tussen de Maas en de Duitse grens. De ruim 13.000 inwoners wonen verdeeld over de kernen Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Het centrum van de gemeente wordt gevormd door Mosaïque, het nieuwe winkelcentrum met een groot aanbod dat dient als ontmoetingsgebied.

Het grootste deel van deze Noord-Limburgse gemeente ligt in De Maasduinen met uitgestrekte en afwisselende natuurgebieden. Het gebied is voorzien van wandelpaden, fiets-, ruiter- en menroutes. Onderweg herinneren monumenten en historische gebouwen aan de rijke geschiedenis van Bergen. Op het gebied van waterrecreatie is er genoeg te doen in en rondom het Leukermeer. Mooie aanlegplaatsen, jachthavens en strandjes in de natuur zorgen ervoor dat het gebied erg in trek is. Ook langs de Maas zijn op verschillende plekken mooie, rustige recreatieplaatsen aangelegd waar u heerlijk aan de Maas kunt ontspannen terwijl de boten voorbij varen.

Ook kinderen maken plezier in Bergen. Bij Bezoekerscentrum De Maasduinen ligt een groot avonturenbos: Speelbos De Boskoel. En aan de Ceresweg in Nieuw Bergen ligt speeltuin Het Eendenmeer waar kinderen rondom het Eendenmeer ook planten, dieren en andere bezienswaardigheden kunnen ontdekken.

Momenteel is de gemeente Bergen bezig met de aanleg van Maaspark Well. De komende tien jaar verandert het gebied tussen Well en Aijen van in totaal ruim 600 hectare in een uniek gebied voor waterrecreatie en (plattelands)toerisme. De recreatieve gebiedsontwikkeling biedt unieke kansen voor ondernemers van dagrecreatieve voorzieningen, zoals pret- en themaparken. Het plangebied is ruim 25 hectare groot en grenst aan een zwemplas en zeilplas. Langs de Maas ontstaat in de komende jaren een zeilplas van ruim 100 hectare en een nieuwe jachthaven.

Meer Ministeries en overheid in de buurt

Deze Gemeente Bergen (L) vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Ministeries en overheid in de buurt.