Kinderfysiotherapie THOM

Kinderfysiotherapie THOM

Professor Molkenboerstraat 26, 6524RP, Nijmegen 024-3222876 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Open in de avond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

THOM staat voor THerapie Op Maat: wij zijn een praktijk voor kinderfysiotherapie en wij behandelen kinderen van 0-18 jaar. 0-2 jarigen worden aan huis behandeld in Nijmegen en omgeving.
Peuters, kleuters en oudere kinderen worden in onze praktijk behandeld.
Soms bezoeken wij ook het kinderdagverblijf, de school of de instelling waar uw kind komt.
Wij zijn gespecialiseerd in kinderen van 0-2 jaar, premature zuigelingen,kinderen met een vertraagde/afwijkende ontwikkeling, houding en beweging schrijfmotoriek, en poep-en plasproblemen.

Alle kinderen moeten vanaf de geboorte heel veel leren. Bij de meeste kinderen gaat dit vanzelf en spelenderwijs, op een heel natuurlijke manier. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek (senso-motoriek). Hierdoor kan een kind gemakkelijker bewegen.
Kinderen leren ook door ervaring, dus door een beweging vaak te herhalen. Dit zullen ze alleen doen, als iets aantrekkelijk en uitdagend is.
Bij sommige kinderen is er echter sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling.
Deze kinderen hebben dan meer hulp en oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen.

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen tussen 0 -18 jaar. De kinderfysiotherapeut vindt het een uitdaging om met kinderen te werken en hun juist zo te stimuleren / te begeleiden dat bewegen plezier geeft en uitdagend kan worden. De kinderfysiotherapeut werkt ook in een kindvriendelijke ruimte en met spelmateriaal dat voor kinderen geschikt is. Aan huis neemt de kinderfysiotherapeut, indien nodig, materialen mee voor het kind en de ouders.

De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt kinderen, maar geeft ook voorlichting en advies aan de ouders / verzorgers en andere mensen waarmee het kind te maken zal hebben
( crèche, kinderdagverblijf, school, oppas etc.).