Klokkenmaker-klokkenreparatie-Restauratie De Jouster Klokkenmakerij

Klokkenmaker-klokkenreparatie-Restauratie De Jouster Klokkenmakerij

Douwe Egberts Plein 8, 8501AB, Joure 0513-414104 Website

Openingstijden (20 nov - 26 nov)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving


klokken reparatie en restauratie alle merken klokken! Friese klokken/ nieuw bouw Friese klokken.

Vanaf het begin van de 18e eeuw zijn er stoelklokken gemaakt. Eerst eenvoudig van uitvoering met een vlakke kast. In de tweede helft van de 18e eeuw is de eerste staartklok gemaakt. De stoelklok moest toen concurreren met de staartklok en daarom is de stoelklok steeds meer "versierd". Een friese klok was de klok van deze streek maar is in de loop der jaren verspreid en geliefd in de gehele wereld. Joure is bekend geworden door zijn beroemde klokkenmakers. Dat is nog zo, want in de Jouster Klokkenmakerij werken nog steeds echte ambachtslieden die hun vak verstaan. Gelukkig voor hen zijn er ook nog altijd veel mensen die de friese klok waarderen om zijn degelijkheid, zijn vormgeving en de rust die ervan uitgaat. Ook in deze moderne tijd past een friese klok in elk interieur.Ook kunnen wij moderne klokken leveren .

Ook voor de #REPARATIE van uw# KLOK bent u op het juiste adres!wij repareren en Restaureren alle soorten klokken!of kom gezellig langs en neem een kijkje in onze winkel en werkplaats!!

Restauratie en reparatie

Restauratie van uw antieke klok is een kwestie van vertrouwen. Wij zijn gespecialiseerd in de restauratie van antieke klokken en hebben daarvoor een Rijkserkenning gekregen.

Het hart van de klok is het uurwerk, waar in de loop der jaren slijtage in op is getreden. Wij restaureren het uurwerk door de ruimte eruit te halen zodanig dat de klok weer een generatie kan lopen.

Wanneer een antieke klok gerestaureerd moet worden dan is er vaak ook schade aan het houtwerk, de wijzerplaat of de houten beeldjes. Wij kunnen alles in eigen bedrijf, de kast restaureren, de kunstschilder kan de wijzerplaat restaureren en de houtsnijder eventueel de antieke beeldjes! Veel antieke klokken zien er slecht uit omdat het vroeger een gebruiksartikel was en wij nu een antieke klok aan de wand hebben omdat we het mooi vinden of er mooie herinneringen aan hebben.

Meer Horloges en klokken in de buurt

Deze Klokkenmaker-klokkenreparatie-Restauratie De Jouster Klokkenmakerij vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Horloges en klokken in de buurt.