Praktijk voor Fysiotherapie en Psychosomatiek Piet ter Horst

Praktijk voor Fysiotherapie en Psychosomatiek Piet ter Horst

Deventerstraat 130 B, 7321CD, Apeldoorn 055-3606770 Website

Openingstijden (16 okt - 22 okt)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

 • Maandag: 20:00
  Dinsdag: 21:15
  Woensdag: 20:00
  Donderdag: 21:15
  Vrijdag: 20:00

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in een verstoorde balans tussen denken, voelen en doen.
Psychosomatische Fysiotherapie is een lichaamsgerichte therapie die je kan helpen die verstoorde balans weer te herstellen.

Psychosomatische klachten worden ook wel stress- of spanningsklachten genoemd.
Spanning, angst of overbelasting kunnen zich in je lichaam uiten via allerlei lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, spierpijnen, hoofdpijn, benauwdheid, hyperventilatie, hartkloppingen, hoge bloeddruk en buik- of maagpijn.

Er kunnen ook psychische klachten zijn zoals lusteloosheid, prikkelbaarheid, onrust, somberheid, angstgevoelens, concentratiestoornissen en slaapstoornissen.
Spanningsklachten spelen een grote rol bij onder andere burnout, angststoornissen en depressiviteit en doen zich voor bij bepaalde levensomstandigheden zoals hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen, verlies van dierbaren en ernstige ziekteprocessen of trauma's.

De psychosomatisch fysiotherapeut stemt de inhoud van de therapie af op jouw wensen en omstandigheden en maakt gebruik van een combinatie van: lichaamsbewustwording, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, (communicatieve) massage, haptonomische oefeningen, oefentherapie, gesprekken en gedragsgerichte oefeningen (waaronder NLP).

Je krijgt meer inzicht in je klachten, in het ontstaan ervan en in mogelijkheden voor herstel. Je kunt je bewust worden van de plaats die je klachten hebben in je functioneren: lichamelijk, mentaal en emotioneel. Je wordt je bewust van de invloed van je denkpatronen en gedrag op je klachten. Klachten verminderen en kracht en vitaliteit komen terug.

Psychosomatische fysiotherapie is een officieel erkend specialisme binnen de fysiotherapie.
Er wordt een actieve inzet van je verwacht in het proces van verandering. Onder deskundige begeleiding van een gekwalificeerd therapeut ervaar je hoe je op eigen kracht weer in balans kunt komen en kunt blijven.

Meer Fysiotherapeuten in de buurt

Deze Praktijk voor Fysiotherapie en Psychosomatiek Piet ter Horst vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Fysiotherapeuten in de buurt.