Smienk Prakt v Acupunctuur en Chin Kruidengeneeskunde G J I

Smienk Prakt v Acupunctuur en Chin Kruidengeneeskunde G J I

Burgemeester Smalstraat 1, 7651CT, Tubbergen 0546-621046 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  gesloten
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Soorten toegepaste acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde:
Traditionele lichaamsacupunctuur
Traditionele Chinese kruidengeneeskunde
Ooracupunctuur
Cupping
Moxibustion

Bijzondere indicaties:
(Oor)Acupunctuur om af te vallen
(gewichtsverlies i.c.m. dieet)
Stoppen met roken
Verjongingskuur aangezicht
(Facial Rejuvenation)

Software:
Als eerste in Nederland beschikt de praktijk over een uniek softwarepakket om van elk symptoom een interpretatie in termen van Chinese geneeskunde te geven. Ook de differentiaal diagnostiek wordt zodoende optimaal toegepast. Het programma selecteert geïndiceerde ziektebeelden, de daarbij behorende mogelijke syndromen, de te gebruiken acupunctuurbehandeling en de meest en best geïndiceerde kruidencombinaties met eventuele toevoegingen van symptomatische kruiden. Ook kan middels dit programma op basis van chronobiologie aan de hand van geboortedatum volgens het Chinese systeem van Stammen en Takken, worden aangegeven welke energetische zwakten aanwezig zijn. Kortom een uniek hulpmiddel ten dienste van een therapie met een optimaal resultaat.

Acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunst in de westerse samenleving
In het westen hebben we een wetenschappelijke medische aanpak. Op veel gebieden (zoals chirurgie, geneesmiddelen) werkt dat goed. Toch hebben tal van patiënten het gevoel dat de behandeling zich beperkt tot het bestrijden van de ziekte en de symptomen. Het neemt niet de algemene beleving van de zieke als uitgangspunt van behandeling.

In acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Dat geeft acupunctuur duidelijk een ander, meer holistisch uitgangspunt.
De NVA wijst de westerse technieken niet af, maar streeft ernaar dat de sterke kanten van de westerse medische werkwijze en acupunctuur elkaar aanvullen.

Meer Alternatieve genezers in de buurt

Deze Smienk Prakt v Acupunctuur en Chin Kruidengeneeskunde G J I vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Alternatieve genezers in de buurt.