Let op: Vandaag is het 2e Pinksterdag, veel winkels in Nederland zijn vandaag gesloten, niet alle winkeliers hebben hun openingstijden aangepast, bel met de winkel om teleurstellingen te voorkomen.

Zonnewijzer PCBS De

Zonnewijzer PCBS De

Rijnlandstraat 159, 2265WB, Leidschendam 070-3274119 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De Zonnewijzer is een Protestants Christelijke Basisschool gevestigd in een nieuwe moderne accommodatie in het hartje van oud Leidschendam. Het christelijk karakter kenmerkt de school en de mensen die daar werken. Ook wordt er aandacht besteed aan andere levensovertuigingen en vinden we respect een belangrijke voorwaarde om met alle verschillen toch één school te zijn.

De school wordt bevolkt door ruim 200 leerlingen. De leerlingen zijn verdeeld over 9 lokalen waarbij 1 lokaal voor kleuters, een voormalig speellokaal was. De school heeft een grote gymzaal.

De Zonnewijzer kenmerkt zich door een klassenmanagement dat gebaseerd is op het principe dat kinderen in toenemende mate verantwoordelijk worden voor hun schoolwerk. Dat begint al in de kleuterperiode. Het bevorderen van zelfstandig leren en werken van kinderen, geeft de leerkrachten de mogelijkheid om kinderen die dat nodig hebben extra te begeleiden.
Wij werken met methoden die recht doen aan verschillen in niveaus en passend zijn bij de ontwikkeling van elk kind.

De Zonnewijzer is een 'Kanjerschool', dat wil zeggen dat het hele team is geschoold in vaardigheden die verband houden met de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Een zelfde aanpak, op een zelfde manier aanspreken van kinderen bij conflicten en vooral inzicht ontwikkelen in de gevolgen van gedrag ten opzichte van elkaar.

Er zijn veel ouders die begeleiden bij activiteiten in - en buiten school. U moet hierbij onder andere denken aan: begeleiden bij excursies, sportactiviteiten, verkeerslessen en overblijven. De rol van ouders is groot en zeker als het gaat om kinderen thuis te helpen met hun huiswerk.

Op de website van school (www.dezonnewijzer.nl) kunt u onder andere de schoolgids lezen; een uitvoerig verantwoordingsdocument voor mensen die nog meer van De Zonnewijzer willen weten.

Bent u geïnteresseerd in de school, dan kunt u voor een bezoek en nadere kennismaking contact opnemen met de directie.

Meer School en studiebegeleiding in de buurt

Deze Zonnewijzer PCBS De vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere School en studiebegeleiding in de buurt.