Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kip in een kom met 1 el citroensap (per 4 personen), de paprikapoeder, ¼ van de olie, peper en eventueel zout, laat 15 min. staan.
Rasp ⅔ van de kaas. Snijd de bloemkool in roosjes, schep om met ¼ van de olie en ⅓ van de geraspte kaas. Verdeel over 1 met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min., schep halverwege om.
Scheur ondertussen de ciabatta in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Verdeel het brood met de helft van de knoflook over de 2e met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de laatste 15 min. mee met de bloemkool.
Doe ondertussen de rest van de knoflook en geraspte kaas, de mayonaise en ansjovisfilets in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de worcestershiresauce, 2 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) eraan toe en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 8 min., keer halverwege.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers. Haal de blaadjes van de romainesla, verdeel over een grote schaal en meng met de dressing. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de croutons, bloemkool, kip en kaassnippers erover.
Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag? Makkelijk en snel klaar graag! En als het even kan niet te duur én gezond. Op zoek naar een weekmenu? Of in 15 minuten aan tafel of met niet meer dan 5 ingrediënten: wij hebben het allemaal voor je. Dit zijn de lekkerste recepten voor het avondeten om te koken zonder poespas.
Weekend recepten
Alvast inspiratie opdoen
Download de AH app

Budgetrecepten onder de € 2,50 p.p.
Met budgetrecepten ben je nooit meer dan € 2,50 p.p. kwijt aan je hoofdgerecht. Vind je het lastig om een goedkope maaltijd op tafel te zetten? De Prijsfavorieten van AH zijn altijd goed én altijd goedkoop. Inmiddels zijn er al ruim 1800 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Wil jij op de kleintjes letten? Bekijk ook eens dit €50-weekmenu.

Gezond eten
Willen we allemaal: gezond eten. Maar wat is nou een gezond recept? Onze gezonde recepten voldoen aan de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze bieden variatie en veel voedingsstoffen die je nodig hebt, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Staat (beginnen met) gezond eten op jouw to-dolijstje? Bekijk hier al onze gezonde recepten.

Snelle recepten: hoofdgerecht in 15 min.
Snelle recepten die in 15 minuten klaar zijn: een droom die uitkomt. Doordeweeks hebben we het al druk genoeg met werken, sporten, kinderen wegbrengen... Snel een lekkere, verse maaltijd op tafel zetten lijkt dan een hele uitdaging. Met onze snelle recepten lukt het in no time, van pasta carbonara en een snelle thaise curry kip, tot een couscoussalade en nachoschotel. Bekijk hier al onze snelle recepten.

Lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten
Een makkelijk recept scheelt je flink wat nadenkwerk. Tip: wees creatief met zo min mogelijk ingrediënten, dat scheelt tijd bij het boodschappen doen, in de keuken én tijdens de afwas. Met deze makkelijke recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast. Bekijk alle recepten met 5 ingrediënten.
Caesarsalade
Ingrediënten
Aantal personen
1 biologische citroen | |
4 scharrelkipdijfilets | |
1 theelepel paprikapoeder | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
100 gram Parmezaanse kaas | |
600 gram bloemkool | |
0.5 afbakciabatta | |
2 tenen knoflook | |
5 eetlepel mayonaise | |
3 ansjovisfilets in olijfolie | |
1 theelepel worcestershiresauce | |
1 krop biologische babyromaine |
Dit heb je nodig
bakplaten en/of roosters (bekleed met aluminiumfolie)
bakpapier
staafmixer met hoge beker
grillpan
Wat eten we vandaag?
Lekker doordeweeks