Dierenasiel Utrecht

Dierenasiel Utrecht

Koningsweg 141, 3585LA, Utrecht 030-2514542 Website

Openingstijden ( 9 dec - 15 dec)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Aanvullende informatie

ma t/m vr:gesloten tussen 13:00 en 14:00

Open in de avond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Dierenassiel Utrecht. opvang voor honden en katten

Doelstelling
In onze statuten is als doelstelling de onderstaande tekst opgenomen:
‘noodlijdende en onbeheerde dieren tijdelijk op te nemen en te helpen en eventueel de verzorging en bewaring van dieren, op verzoek van hun eigenaren, op zich te nemen en al hetgeen daarmee rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, in de ruimste zin van het woord. Het asiel tracht dit te bereiken door het beheren van een toevluchtsoord.’

Onze regels
Afstand doen van je huisdier
Er zijn allerlei redenen denkbaar waardoor een baasje afstand wil doen van zijn of haar huisdier. Om uw huisdier goed verzorgd achter te laten kunt u deze bij het asiel komen overdragen. Wij nemen dan zijn gegevens over en eventuele toebehoren als inentingsbewijzen, etc.
Wilt u afstand doen van uw huisdier, houd er dan rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn. Indien u wilt weten hoeveel deze kosten bedragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 030-2514542

Na binnenkomst worden de dieren onderzocht door onze dierenarts om te kijken in welke conditie ze verkeren en of zij voor herplaatsing in aanmerking komen. Hierbij is het wel zo dat wanneer het onderzoek van de dierenarts uitwijst dat er een zogenaamd ‘verborgen gebrek’ aanwezig is de eigenaar alsnog voor de kosten moet opdraaien. Dit geldt ook voor alle relevante informatie die bij het doen van afstand niet gemeld wordt door de eigenaar en de plaatsingskans van het dier verkleind.

De kosten voor een asieldier
Als u een dier uit ons asiel in huis wilt nemen zijn daaraan kosten verbonden. Voor een hond vragen wij een bijdrage van 100 euro, voor pups een bijdrage van 125 euro vanwege hogere entingskosten.
Voor een kat komen de kosten op 75 euro, voor kittens op 100 euro, ook vanwege de hogere entingskosten.
Dit is overigens slechts een fractie van de werkelijke kosten die het asiel voor het dier gemaakt heeft.

Meer Dierenpensions in de buurt

Deze Dierenasiel Utrecht vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Dierenpensions in de buurt.