Acupunctuurpraktijk Kolsteeg (NVA)

Acupunctuurpraktijk Kolsteeg (NVA)

Kameraarsweide 7, 3437CB, Nieuwegein 030-6051255 Website

Openingstijden (20 jan - 26 jan)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Aanvullende informatie

Voor acute klachten ook in het weekend behandeling mogelijk

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Acupunctuurpraktijk Kolsteeg in Nieuwegein heet u welkom.

Jan Joost Kolsteeg studeerde in 1992 af in de Traditionele Chinese Geneeskunst en heeft sedert die tijd een schat aan ervaring opgedaan in het behandelen van veel verschillende aandoeningen.
Zijn interesse in de traditionele Chinese Geneeskunde is ontstaan tijdens zijn stageperiode van de opleiding fysiotherapie in 1987. Een van zijn begeleiders was, behalve fysiotherapeut, acupuncturist. Waar fysiotherapiebehandelingen tekort schoten, haalde hij zeer goede resultaten met zijn naalden. Diep onder de indruk, wist hij meteen dat dit niet voor niets op zijn pad was gekomen. Na afronding van zijn fysiotherapieopleiding is hij direct gestart met het bestuderen van de Traditionele Chinese Geneeswijze aan de Stichting Nei Tsjing te Utrecht.

Na vier intensieve en interessante studiejaren, ben ik in 1992 begonnen met het opbouwen van mijn praktijk. Sinds die tijd heb ik een specifieke interesse gekregen in het behandelen van klachten die ontstaan tijdens en rond de zwangerschap, in het behandelen van sportblessures en kreeg ik een speciale aandacht in het behandelen van verschillende soorten hoofdpijn.
Al tijdens mijn studie Chinese Geneeskunde (1988-1992) kwam ik de behandeling ‘moxa-therapie bij stuitligging’ tegen. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik hierover toen erg sceptisch was. Dit veranderde toen ik in 1999 een publicatie las in een van de meest vooraanstaande medische tijdschriften van de Verenigde Staten, The Journal of American Medical Association. In dit blad werd een onderzoek gepubliceerd, dat de effecten van deze therapie weergaf en die logen er niet om. De resultaten bewezen dat de kans dat kindjes draaien door de toepassing van moxatherapie werden verhoogd met maarliefst 25%! Ik vond deze resultaten zo aansprekend dat ik besloten heb om een film te maken van deze behandeling.

De N.V.A. is een overkoepelende organisatie van acupuncturisten en acupunctuurstudenten in Nederland, opgericht in 1977.

Meer Alternatieve genezers in de buurt

Deze Acupunctuurpraktijk Kolsteeg (NVA) vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Alternatieve genezers in de buurt.