Asperge Kwekerij Familie Buijs

Asperge Kwekerij Familie Buijs

Soestdijkseweg Zuid 152, 3721AH, Bilthoven 030-2282147 Website

Openingstijden (18 jun - 24 jun)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Asperge Kwekerij Familie Buijs

In onze boerderijwinkel is een uitgebreid assortiment op het gebied van asperges te vinden. Bijvoorbeeld asperges van verschillende diktes, asperges om te roerbakken, kleine kopjes die niet hoeven geschild te worden en stukken om soep van te maken. Daarnaast bieden wij alle benodigdheden aan voor een traditionele aspergemaaltijd zoals: ham, eieren, geschrapte krieltjes, een sausje of boter en wat vers geraspte nootmuskaat.

Om de sfeer compleet te maken kunnen er servetten erbij, een aspergekaarsje voor op tafel, een flesje wijn of bier als begeleider en een asperge liqorette en asperge bonbon voor bij de koffie. Schilmesjes en serveertangen en kookboeken zijn ook verkrijgbaar en ons diepvries assortiment biedt producten aan die o.a. ontwikkeld zijn in samenwerking met Michelin ster restaurant Karel V uit Utrecht zoals asperge quiche en asperge soep en aspergeijs.
perge Kwekerij Familie Buijs

Het begin van het seizoen wordt bepaald door de natuur en is afhankelijk van de temperatuur en weersomstandigheden. Als de kop van de plant in het bed 12° C voelt (de groeiprikkel) dan begint hij met groeien. Over het algemeen is dat vanaf begin april. Tegenwoordig helpen wij de natuur een beetje mee door over de aspergebedden folie te leggen die als een soort deken te werk gaan. Deze bevorderen het groeien van de asperges en optimaliseren de kans op een vroeger begin.

Het eindigen van het seizoen wordt door de teler bepaalt. Vaak valt deze rond de langste dag en bij ons in Utrecht meestal op de dichts bij zijnde zaterdag. Daarna heeft de asperges nog voldoende groei tijd om aan te sterken en reserves op te bouwen voor het volgend jaar. Steek je te lang door dan kan dit in het volgende jaar een productievermindering geven

Meer Boerenbedrijven in de buurt

Deze Asperge Kwekerij Familie Buijs vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Boerenbedrijven in de buurt.