Balk Osteopathie

Balk Osteopathie

Wiedenbroeksingel 4, 7481BT, Haaksbergen 053-5734357 Website

Openingstijden (22 jan - 28 jan)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Van harte welkom op het DTG profiel van Albert Balk, geregistreerd osteopaat in het "Gezondheidscentrum Haaksbergen", gelegen in het voormalig verpleegtehuis "het Wiedenbroek".

Rugklachten, uitstralende pijn in arm of been, migraine, slechte darmwerking, onbegrepen buikklachten, huilbaby's,... veel volwassenen en kinderen leven met dergelijke klachten. In sommige gevallen zijn er middelen waarmee de pijn kan worden bestreden, maar vaak kunnen die de oorzaak niet wegnemen, waardoor de klacht steeds terugkomt. Osteopathie kan in dergelijke situaties wellicht hulp bieden.

Osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Ons lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden en in een voortdurende wisselwerking met elkaar functioneren. Ze zijn met elkaar verbonden door onder andere bindweefsel, bloedvaten, lymfevaten en zenuwen. Als ons lichaam gezond is heeft zij een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen. Is het evenwicht verstoord, door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, stress of slechte levens/voedingsgewoonten, dan heeft het lichaam vaak hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

Een verstoorde functie in het ene systeem kan zijn weerslag hebben op het andere. Zo hoeft de oorzaak van een chronische rugpijn niet per definitie in een geblokkeerde ruggenwervel te zitten. Ook organen zijn door hun verbindingen met de wervelkolom in staat om de functie van de rug (negatief) te beïnvloeden. Kortom: pijnklachten kunnen zich op een andere plaats uiten dan daar waar de oorzaak is gelegen, daarom wordt het lichaam in zijn totaliteit onderzocht en behandeld.
Het doel van de osteopathische behandeling is het behoud, het optimaliseren en/of het herstel van de gezondheid.

Gedurende mijn periode als praktiserend osteopaat hebben verschillende facetten van de gezondheidsproblematiek mijn bijzondere interesse gewekt, deze zijn oa:

1.