Boonstra & Kooijman Paramedische Schouderkliniek

Boonstra & Kooijman Paramedische Schouderkliniek

Santpoorterstraat 1 B, 2023DA, Haarlem 023-5260909 Website

Openingstijden (12 feb - 18 feb)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Wij zijn als Paramedische Schouderkliniek gespecialiseerd in diagnostiek, analyse en behandeling van schouderproblemen. Drie gespecialiseerde schoudertherapeuten werken met u aan een behandelplan voor zowel schouderproblemen na trauma, na operatie, overbelasting etcetera. Er wordt gebruikt gemaakt van "Best Practise" en "Evidence based Practise". Onze praktijkervaring is groot. De wetenschappelijke kennis omtrent best mogelijke behandelprincipes rond de schouderpathologie is beperkt maar neemt ook in onze beroepsgroep toe. Wij maken gebruik van oefentherapie en manuele therapie. Boven aan de lijst van behandelmogelijkheden staan huiswerkoefeningen die dagelijks dienen te worden uitgevoerd.

De manuele therapie richt zich op klachten die ontstaan in ons bewegingsapparaat {gewrichten, spieren pezen en banden}. De manueel therapeut probeert stoornissen op te heffen in het bewegingsapparaat door een analyse te maken van disfuncties in het mechaniek.

Geblokkeerde stijve gewrichten (schouder en wervelkolom worden middels mobilisatie {langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten} of manipulatie {snellere kortere beweging} weer in beweging gebracht.

De preventieve maatregelen die volgen (op een manipulatie) om het mechaniek in beweging te houden zijn essentieel voor het behoud van het resultaat. Verder zal de manueel therapeut aandacht schenken aan het waarom van de blokkades. Een foutieve houding en/of plotselinge overbelasting kunnen de oorzaak zijn van het ontstaan van bewegingsbeperkingen (blokkades).

Het adviseren en aanleren van oefeningen die dienen om de belastbaarheid van de patiënt te verbeteren en het beter leren inschatten van de belasting en de belastbaarheid zijn eveneens zeer belangrijk.

Meer Fysiotherapeuten in de buurt

Deze Boonstra & Kooijman Paramedische Schouderkliniek vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Fysiotherapeuten in de buurt.