Brouwer Tandprothetische Praktijk

Brouwer Tandprothetische Praktijk

Van der Waalsstraat 44, 2313VD, Leiden 071-5125566 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Als tandprotheticus ben ik gespecialiseerd in alle soorten uitneembare gebitsprothesen. Hierbij moet u denken aan protheses voor een mond zonder eigen tanden en kiezen maar ook monden met gedeeltelijk eigen tanden. In het laatste geval is het wenselijk een verwijzing van uw tandarts te hebben. Lees op de site onze werkwijze.

Het kan voorkomen dat de kaken teveel geslonken zijn om een prothese adequaat vast te houden. In vroeger tijden was men dan veroordeeld tot plakmiddelen of moest je er maar het beste van zien te maken. Tegenwoordig kan met behulp van implantaten een kunstgebit verankerd worden. Een gewoon gebit kan echter altijd gemaakt worden, de keuze is aan u.

foto implantaat voor klikgebitImplantaten zijn titanium kunstwortels die in de kaak gebracht worden en daarin vastgroeien. Op het implantaat wordt een kliksysteem gezet dat het gebit vasthoudt, het wordt vaak het klikgebit genoemd. De prothese kan nu in- en uitgeklikt worden. De toepassing van implantaten is niet meer weg te denken uit de moderne tandprothetische praktijk.
Lees op onze website het traject!

Vergoedingen:
Een volledige prothese wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. De resterende 25% wordt, afhankelijk van uw aanvullende verzekering, nog deels vergoed.

Een gedeeltelijke prothese wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Gedeeltelijke vergoeding is alleen mogelijk met een aanvullende polis of een specifieke tandheelkundige polis van uw zorgverzekering.

Bij een prothese op implantaten geldt een eigen bijdrage van € 250. De overige kosten worden vergoed door de verzekeraar. Mogelijk krijgt u via uw aanvullende verzekering nog een deel van de € 250 vergoed. De tandprotheticus moet het implantaatgebit in de meeste gevallen aanvragen bij uw verzekeraar.

Ik streef zoveel mogelijk naar gecontracteerde zorg. Dit houdt in dat u niet vooruit hoeft te betalen. De financiële afwikkeling geschiedt dan tussen de verzekeraar en u volgens bovenstaande regels.