Buttingha Wichers Notarissen Van

Buttingha Wichers Notarissen Van

Lange Voorhout 24, 2514EE, Den Haag 070-3566800 Website

Openingstijden (18 jun - 24 jun)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Als u een deel van uw vermogen aan uw kind(eren) schenkt, kunt u hen op de lange termijn ook nog eens geld besparen .

Als u uw vermogen fiscaal gezien zo gunstig mogelijk bij uw nabestaanden wilt krijgen, moet u hen tijdens uw leven al een deel van dat vermogen schenken, zodat u in feite de nalatenschap verlaagt. Daardoor betalen uw nabestaanden straks minder erftaks of successierecht, zoals het officieel heet.
Maar: hoe hoger het bedrag dat overgaat van ouder op kind, des te meer schenkingsrechten de ontvanger moet betalen. Gelukkig rekent de fiscus per jaar, wat het mogelijk maakt om uw vermogen in meerdere jaarlijkse porties te schenken. Bovendien kunnen uw kinderen gebruikmaken van jaarlijkse belastingvrijstellingen – mits zij tussen de 18 en 35 jaar zijn.
Hoeveel bespaart u nu met een schenking of schuldigerkenning? Om te beginnen bespaart u successierecht als u nu schenkt in plaats van straks nalaat. Stel dat uw kind straks €250.000 ineens erft. Dan moet hij volgens het huidige stelsel zo’n €35.000 aan successierechten afdragen. U had ook jarenlang de maximale vrijstelling (€4556 in 2009) kunnen schenken en eenmalig gebruik kunnen maken van de belastingvrije som, waarmee u het bovenste tarief had ‘afgeroomd’. Dan had u bij iedere schenking het voor u geldende toptarief bespaard.

Indien u jaarlijks bijvoorbeeld €50.000 aan uw kind schenkt, kost u dat zo’n €3000 per jaar aan schenkingsrecht. Na vijf jaar heeft u in totaal € 250.000 geschonken, en bent u in totaal circa €15.000 kwijt aan schenkingsrecht. Als u het bedrag van €250.000 ineens schenkt, wordt er in totaal zo’n €35.000 aan schenkingsrecht geheven. Door het doen van kleinere schenkingen bespaart u dus €20.000.
Hoe vermogender u bent, hoe meer voordeel er voor uw nabestaanden te behalen is. Hebt u bijvoorbeeld meer dan €1 miljoen te schenken per kind? Dan betaalt hij of zij over het topbedrag 27 procent rente. Als u dat topbedrag zoveel mogelijk weet te beperken, bespaart dat veel belasting.

Meer Notarissen en notariskantoren in de buurt

Deze Buttingha Wichers Notarissen Van vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Notarissen en notariskantoren in de buurt.