Eerste Bussumse Glashandel

Eerste Bussumse Glashandel

Kapelstraat 4, 1404HX, Bussum 035-6939393 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  gesloten
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Eerste Bussumse Glashandel, sinds 1928 gevestigd in Bussum. In ons atelier ontwerpen, maken en restaureren wij glas-in-lood ramen. U kunt tevens bij ons terecht om uw glas te lijmen, te graveren, voor grafmonumenten van glas, voor glasreparaties aan huis, voor plaatsen van uw glas-in-lood in isolatieglas en voor het aanbrengen van voorzetramen.
Wij laten u niet in de kou staan , Isolatieglas/dubbelglas plaatsen wij ook.
In het gezellige en oudste straatje in het centrum van Bussum zit ons glas-in-lood atelier. Bij ons in het atelier worden in opdracht de meest uiteenlopende ontwerpen getekend, waarna de glas-in-lood panelen op traditionele en ambachtelijke wijze worden gelegd. Ook van uw eigen ontwerpen maken wij graag uw glas-in-lood panelen.

Lood heeft niet het eeuwige leven, na zo’n 60 a 70 jaar verliest het zijn stevigheid en dient het lood vervangen te worden voor nieuw lood. Op dit moment krijgen wij veel opdrachten om het oude lood in autentieke glas-in-lood panelen uit de bouwjaren 20 en 30 te vernieuwen.
Ook voor glasreparaties aan huis, het aanbrengen van voorzetramen of voor plaatsing van uw glas-in-lood in isolatieglas kunt u bij ons terecht.

Wij doen nog meer met glas, zo kunnen wij glas graveren en glas lijmen, denk bijvoorbeeld aan een meubelstuk, een vaas of servies van glas wat stuk is gegaan. Uw opdracht voeren wij met zorg uit.

In ons atelier geven wij glas-in-lood workshops aan kleine groepen. In deze tweedaagse cursus leert u hoe u de glasmaten van een zelf ontworpen paneel kunt berekenen, hoe u het glas kunt snijden en vervolgens in lood legt. Na deze cursus mag u uw eigen werk mee naar huis nemen. U kunt zich individueel of als groep (met maximaal 4 personen) inschrijven.

Grafmonumenten van glas
Door middel van zandstralen wordt tekst en afbeelding op het glas aangebracht. Glas is een prachtig materiaal voor een bijzonder gedenkteken voor graf of urn, sterk en transparant.

Meer Ramen en kozijnen in de buurt

Deze Eerste Bussumse Glashandel vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Ramen en kozijnen in de buurt.