Fiedler Acupunctuurpraktijk

Fiedler Acupunctuurpraktijk

Graafseweg 241 F, 5213AH, Den Bosch 073-6411154 Website

Openingstijden (26 okt - 1 nov)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De praktijk van Joop Fiedler is een praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur. Zijn behandelingen bestaan vaak uit combinaties van acupunctuur, orgaanmassages en oefeningen. Ook geeft hij adviezen rondom voeding en leefwijze en schrijft hij, indien nodig, orthomoleculaire middelen voor.
Zijn specialisatie is stress en spanningsgevoelige klachten.

Acupunctuur:Acupunctuur is een behandelvorm uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).
Andere behandelvormen zijn Chinese kruidengeneeskunde, acupressuur (tuina), oefentherapie (Qi Cong) en voeding. Al deze therapieën zijn gebaseerd op dezelfde principes en uitgangs-
punten: de Yin-Yang theorie.

Yin en Yang zijn twee begrippen uit de Chinese Geneeskunde die ons meer inzicht geven in energie, hoe het werkt en wat het doet.
Yin en Yang zijn twee uitersten. Zo staat Yang voor verwarmend, activerend en beweging, aangegeven met het element “vuur”. Daartegenover staat Yin als verkoelend, rustgevend, passiviteit en inkeer, aangegeven met het element “water”. Echter niets is alleen Yin of alleen Yang. Yin en Yang hebben elkaarnodig en kunnen niet zonder elkaar bestaan. Als ze niet samengaan, is er geen leven. Wij, ons lichaam, elk onderdeel van onszelf, hoe klein ook, is onder te verdelen in een hoeveelheid Yin en een hoeveelheid Yang. Ook het functioneren van al deze onderdelen, van de orgaansystemen, van de hormonale en neurologische systemen is te verdelen in een hoeveelheid Yin en Yang.

Algemene informatie over fysiotherapie vindt u op de site van het genootschap voor fysiotherapeuten: >www.fysiotherapie.nl

De specifieke fysiotherapeutische handelingen die ik in mijn praktijk veelal toepas hebben vaak ook verbinding met mijn achtergrond als acupuncturist en de holistische benadering zoals die in vele alternatieve therapieën wordt toegepast.- Het holisme ziet de mens als eenheid van lichaam en geest die functioneert in z’n omgeving.