Film St Centrum voor Film in Friesland is vanaf 15 dec t/m 9 feb, net als andere niet-essentiële winkels, gesloten i.v.m. met de COVID lockdown.

Film St Centrum voor Film in Friesland

Film St Centrum voor Film in Friesland

Wilhelminaplein 92, 8911BS, Leeuwarden 058 205 0300 Website

Openingstijden (12 apr - 18 apr)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  gesloten
 • Dinsdag

  gesloten
 • Woensdag

  gesloten
 • Donderdag

  gesloten
 • Vrijdag

  gesloten
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Aanvullende informatie

Slieker Film is gesloten op dinsdag tussen 16:30-19:15, op woensdag tussen 18:00-19:15, op vrijdag tussen 18:00-18:30, op zaterdag tussen 16:30-18:30, en op zondag tussen 16:30-19:15.

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag


Bedrijfsomschrijving

Slieker Film (voorheen Filmhuis Leeuwarden) is het nieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden, gevestigd in het nieuwe Fries Museum.

De organisatie heeft er voor gekozen om met de verhuizing naar de nieuwe locatie de naam Filmhuis Leeuwarden te veranderen naar Slieker Film, een naam met bijzondere historische waarde! De film is teruggekeerd op het Wilhelminaplein. George Christiaan Slieker vertoonde namelijk als eerste Nederlander in1896 op ditzelfde plein voor ‘t eerst film in zijn bioscooptent “Grand Théatre Edison” op de kermis en trok daarna met zijn reizende bioscoop door de provincie en door het land. Hij is dan ook de boeken ingegaan als de eerste Nederlandse bioscoopondernemer. Meer informatie over George Christiaan Slieker is onder meer te vinden op de website van het Fries Film Archief en op de blog van journalist Asing Walthaus.

Slieker Film is onderdeel van Film in Friesland,de overkoepelende organisatie van Slieker Film, filmhuisvertoningen in Sneek, Heerenveen en Drachten, het Noordelijk Film Festival en het Fries Film Archief. De doelstelling van Film in Friesland is het bevorderen en in stand houden van de filmcultuur in Friesland, met name kunstzinnige en cultureel-maatschappelijk belangrijke films.

Naast Slieker Film zijn er wekelijkse vertoningen in de Filmhuizen Drachten, Heerenveen en Sneek

Meer Bioscopen in de buurt

Deze Film St Centrum voor Film in Friesland vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Bioscopen in de buurt.