Flexus AWC

Flexus AWC

Provenierssingel 15 A, 3033ED, Rotterdam 010-4661046 Website

Openingstijden (19 mrt - 25 mrt)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De maatschap FlexusAWC heeft een bijzondere 'bemanning': het is een samenwerking tussen een architect en een (stedenbouw)historicus/bouwhistoricus/planoloog, bijgestaan door wisselende medewerkers, variërend van bouwkundig ingenieurs tot architectuurhistorici.
Onze activiteiten bestrijken verschillende kennisvelden en vaardigheden waardoor wij in staat zijn, uitgaande van een coherente visie op ruimtelijke kwaliteit en het belang die het erfgoed hierin inneemt, cultuurhistorische waarden te benoemen, deze inzichtelijk te maken, en te vertalen naar een ruimtelijk instrumentarium ten behoeve van instandhouding en doorontwikkeling. De volgende kennisvelden een vaardigheden zijn hierbij ons werkveld.

* Cultuurhistorie:
wij maken cultuurhistorische verkenningen voor gebieden, doen aan erfgoedadvisering voor gemeenten voor wat betreft de doorvertaling van de verkenningen naar welstandsnota en omgevingsplannen. Hiernaast zijn wij ook actief in het maken van redengevende omschrijvingen voor beeldbepalende panden en monumenten ten behoeve van aanwijzing.

* Kartografie:
wij maken handzame cultuurhistorisch waardenkaarten ten behoeve van structuurplannen, cultuurhistorische verkenningen en beleidsspecifieke plannen (o.a. cultuurhistorisch groenbeleid).

* Ruimtelijke ordening:
wij adviseren over de cultuurhistorische paragraaf in het omgevingsplan. Binnen ons bureau is een gedegen kennis aanwezig van de regelgeving in Nederland. Wij maken tevens de planregels van de cultuurhistorische dubbelbestemmingen.

* Welstand:
wij hebben ervaring met het maken en aanpassen van welstandnota´s. Ook het onderwerp kleine welstand heeft meermaals onderdeel uitgemaakt van ons opdrachtenpakket.

* Analyse ruimtelijk beleid:
wij hebben ervaring met het maken van analyses van het functioneren van het ruimtelijk beleid voor cultuurhistorisch waardevolle gebieden, waaronder de functonaliteit van omgevingsplannen, welstandsnota’s, maar ook de gehanteerde procedures.

Meer Aannemers in de buurt

Deze Flexus AWC vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Aannemers in de buurt.