Food Center Amsterdam

Food Center Amsterdam

Jan van Galenstraat 4, 1051KM, Amsterdam 020-5806720 Website

Openingstijden (18 jun - 24 jun)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Het Food Center Amsterdam (FCA) is dé groothandelsmarkt in food van en voor de regio Amsterdam. Wij voorzien in de behoefte van de detaillist, de horeca en leveren onder meer aan zorginstellingen en supermarkten. Vlees, wild en gevogelte, vis, aardappelen, groente en fruit en algemene levensmiddelen uit binnen- en buitenland, het FCA heeft het meest veelzijdige en grootste assortiment aan verse producten in Nederland.

FCA Beheer is de gemeentelijke organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het Food Center. De taken van FCA Beheer zijn onder gebracht bij de afdeling Verwerving&Beheer van het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA). FCA Beheer heeft regelmatig overleg met de bedrijven gevestigd op het Food Center Amsterdam. De bedrijven worden in dit overleg vertegenwoordigd door de Verenigde Bedrijven FCA. Voor het dagelijks toezicht op het FCA zijn drie marktmeesters aangesteld.

De belangrijkste taken van beheer zijn:

Infrastructuur.
Dit betreft het onderhoud en indien noodzakelijk vernieuwen van alle duurzame voorzieningen, installaties en verbindingen. De infrastructuur moet zijn afgestemd op de logistieke behoeften van de bedrijven gevestigd op het Food Center Amsterdam. De bedrijven hebben belang bij goede voorzieningen voor bevoorrading en transport. Ook moeten de bedrijven goed bereikbaar zijn voor hun klanten en dient er voldoende parkeergelegenheid aanwezig te zijn.

Marktreglement.
Voor de goede gang van zaken zijn een aantal spelregels vastgelegd in het Marktreglement. Personeel, klanten en leveranciers maken allen gebruik van het terrein. Het reglement heeft tot doel om op een veilige en gedisciplineerde manier ruimte te geven aan de handel.

Toegangscontrole.
De controle op de toegang tot het Food Center Amsterdam is uitbesteed aan een particulier beveiligingsbedrijf. Om toegang te hebben tot het Food Center is een toegangskaart nodig. Deze kaarten worden verstrekt door FCA Beheer.

Meer Supermarkten in de buurt

Deze Food Center Amsterdam vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Supermarkten in de buurt.