Fysio- en Manuele Therapie De Zuidplas

Fysio- en Manuele Therapie De Zuidplas

IJslandsmos 4, 2914SH, Nieuwerkerk a/d IJssel 0180-315620 Website

Openingstijden (18 jun - 24 jun)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Open in de avond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Bewegen in het dagelijks leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zowel jong als oud heeft te kampen met lichamelijke ongemakken als gevolg van een verkeerde houding, (over)belasting, een ongeval, veroudering, of ziekte. Zelfs de eenvoudige handelingen in een dagelijkse routine kunnen verstoord worden, waardoor activiteiten (bukken, tillen, zitten, staan, autorijden, boodschappen doen, etc.) en participatie in de maatschappij (werken, sociale leven) bemoeilijkt worden of zelfs onmogelijk gemaakt. Onder begeleiding van de fysiotherapeut werkt u aan herstel of stabilisering van de klachten, evenals het leren van verantwoord bewegen om verdere problemen te voorkomen of beperken.

De Zuidplas is een groepspraktijk voor fysio- en manuele therapie. De rol van de fysiotherapeut is het herstellen, het verminderen of het stabiliseren van deze klachten door middel van verschillende interventies. De meeste mensen relateren de fysiotherapeut aan massage, wat slechts een klein onderdeel is van de vele mogelijkheden. Andere taken van een fysiotherapeut zijn toepassing van oefentherapie, elektrotherapie, maar ook advisering en begeleiding spelen een belangrijke rol.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Verder is bij ons in het pand een huisartsenpraktijk, een eerstelijns psychologiepraktijk, een diëtiste, en het MDC-Star laboratorium gevestigd.Hierdoor zijn wij in staat om problemen multidisciplinair aan te pakken.

Meer Fysiotherapeuten in de buurt

Deze Fysio- en Manuele Therapie De Zuidplas vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Fysiotherapeuten in de buurt.