Fysiotherapie West

Fysiotherapie West

Mathenesserweg 46 A, 3026HC, Rotterdam 010-2622860 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Open in de avond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd met een duur van gemiddeld vijf jaar.
Er bestaan vijf erkende opleidingen tot manueeltherapeut, waardoor er verschillen zijn in visie en behandelwijzen:

- Stichting Opleiding Manuele Therapie.
- Stichting Maitland Concept.
- Opleiding Orthopedische Manuele Therapie.
- Stichting School voor Manuele Therapie Utrecht.
- Gediplomeerde Gespecialiseerde Studie in de Manuele TherapieVrije Universiteit Brussel (GSS.)

Manuele therapie volgens de Stichting Opleiding Manuele Therapie, de Stichting Maitland Concept en de Opleiding Orthopedische Manuele Therapie.

Voor deze drie opleidingen is manuele therapie een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, van de armen en de benen. In een eerste gesprek zal de manueeltherapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen.

Daarna volgt lichamelijk onderzoek waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld en de gewrichten met specifieke bewegingen worden onderzocht.

Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan worden of dat de patiënt terug gaat naar de verwijzend arts met een rapportage van de manueeltherapeut. De behandeling die volgt zal tot doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren en de houding en beweging in huishouding, werk en recreatie.

Tijdens de behandeling maakt de manueeltherapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training.

Meer Fysiotherapeuten in de buurt

Deze Fysiotherapie West vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Fysiotherapeuten in de buurt.