GastOuderBureau SamSam

GastOuderBureau SamSam

Stationsstraat 9, 9401KV, Assen 0592-309071 Website

Openingstijden (18 sep - 24 sep)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

GastOuderBureau SamSam is werkzaam in de gemeenten Assen en Midden-Drenthe. Onze jarenlange ervaring in de kinderopvang en kennis van het werkgebied, maakt dat wij adequaat kunnen inspelen op uw individuele vraag. SamSam biedt:

- Kleinschalige opvang in huiselijke sfeer voor kinderen van 0 t/m 12 jaar;
- Kinderopvang op maat met aandacht voor uw persoonlijke wensen en behoeften;
- Kwaliteit en flexibiliteit.

Onze werkwijze kenmerkt zich door: persoonlijke begeleiding; zorgvuldige selectie van gastouders; scholing- en ondersteuning van gastouders; jaarlijkse risico-inventarisatie; kassiersfunctie en klantgerichtheid.

De rol van opvoeders (ouders en gastouders) in de ontwikkeling en begeleiding van kinderen is zeer belangrijk. Opvoeden doe je met hoofd en hart, vanuit karakter en persoonlijke ervaring, maar vooral met visie:

Onze complexe samenleving wordt gekenmerkt door een groot aantal mogelijkheden. Het is belangrijk om je als mens, individueel en in relatie tot anderen, optimaal te kunnen ontplooien om zo in vrijheid eigen keuzes te kunnen maken.

Ieder kind heeft in aanleg veel mogelijkheden in zich. Het heeft ruimte nodig om die mogelijkheden te ontwikkelen. De interactie kind-omgeving is van groot belang en zorgt ervoor dat een kind deze mogelijkheden kan ontplooien.

Ouders en gastouders hebben een gedeelde opvoedingsverantwoordelijkheid, waarbij het belang van het kind centraal staat en de wensen van de ouders als uitgangspunt voor de opvang in het gastgezin dient.

Een kind heeft recht op veiligheid, geborgenheid en respect. Ook binnen het gastgezin moet dit gewaarborgd zijn. Onder deze voorwaarden kan een kind zich optimaal ontwikkelen.
Om gezond en veilig op te groeien zijn kinderen aangewezen op volwassenen in het algemeen en op de ouders in het bijzonder. Wanneer kinderen worden opgevangen door gastouders delegeren de ouders de opvoedingstaken gedeeltelijk en tijdelijk naar de gastouder.