Haptotherapie Praktijk 't Palet

Haptotherapie Praktijk 't Palet

Hoefbladhof 80, 3991GJ, Houten 030-6340838 Website

Openingstijden (17 feb - 23 feb)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Aanvullende informatie

ma t/m vr:Behandeling vgls. afspraak

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die kan helpen om jezelf weer beter in contact te brengen met je gevoelsleven. In de haptonomie kun je het lichaam vergelijken met een huis. We wonen allemaal in een huis en als het goed is, kennen we ons huis. Net als een huis hoort ook het lichaam een plek te zijn waar je je veilig voelt en waar ruimte is om anderen toe te laten.

Haptonomie is de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. In de begeleiding door de haptonoom gaat het om de verbondenheid met je lichaam.Als ik mijn lichaam niet goed ken, kan ik wel contact met een ander maken, maar het contact zal vooral rationeel zijn. Als ik durf te voelen en dus ook voel wat de ander in mij oproept, kan ik werkelijk contact maken. De mens kan de taal van zijn eigen lichaam verstaan door eerst naar de lichamelijke signalen te luisteren : waar zit spanning, waar is het onrustig? Die fysieke gewaarwording kan iedereen bij zichzelf leren herkennen, om van daaruit te gaan ontdekken met welke emotie die fysieke beleving mogelijk te maken heeft.

1976 ben ik begonnen met mijn praktijk Oefentherapie Cesar in Houten, tevens werkte ik als docente aan de opleiding voor Oefentherapie Cesar. Door de haptonomie ontdekte ik dat de kracht om door het leven te bewegen niet louter is gebaseerd op fysieke mogelijkheden. De kracht ontstaat door de relatie, zoals aanspreken en aangesproken worden, bewegen en bewogen worden, raken en geraakt worden.

Door deze ervaring ben ik me gaan verdiepen in de haptonomie en later in de haptotherapie, om te leren hoe ik mensen kon begeleiden in situaties waarin ze vastlopen in hun leven en ontwikkeling.
Sinds 1990 heb ik een praktijk voor haptotherapie en haptonomische-zwangerschapsbegeleiding in Houten.

Van 1990 tot 1992 was ik docente aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.
En vanaf 1992 tot heden ben ik verbonden, als docente, aan de opleiding van het Instituut voor Toegepaste Haptonomie ( I.T.H.) in Nijmegen.

Meer Alternatieve genezers in de buurt

Deze Haptotherapie Praktijk 't Palet vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Alternatieve genezers in de buurt.