Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Poldermolen 2, 3994DD, Houten 030-6345700 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor het lokale en regionale waterbeheer in Midden-Nederland.
Ons werkgebied bestaat uit het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland.
Wij zorgen voor veilige dijken, droge voeten en schoon (oppervlakte)water.

Veilige dijken
Het waterschap zorgt ervoor dat de dijken langs Rijn en Lek, van Amerongen tot Schoonhoven, in goede conditie zijn. Ook ziet het waterschap erop toe dat de dijken (of kaden) van polders hoog en stevig genoeg zijn.

Droge voeten
De medewerkers van het waterschap zorgen ervoor dat het (oppervlakte)water niet te hoog of te laag staat. Dat gebeurt met behulp van ruim 1400 kilometer hoofdwatergangen, 10.500 km kleine sloten, 150 poldergemalen en 700 stuwen, sluizen en duikers. Regenwater wordt zoveel mogelijk vastgehouden, zodat het in droge tijden gebruikt kan worden.

Schoon water
Het waterschap zorgt voor een goede kwaliteit van het oppervlaktewater in sloten en plassen. Daarnaast beschikt het over 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties. Die maken het afvalwater van huishoudens en bedrijven zó schoon, dat het weer in sloten en plassen geloosd kan worden.

Vaarwegbeheer
Voor sommige watergangen hebben wij behalve de zorg voor de waterkeringen en het beheer van het oppervlaktewater, nog een extra taak: het beheer van vaarwegen. Dit houdt in dat het waterschap voorzieningen aanlegt en in stand houdt die nodig zijn voor het gebruik van het water door de beroeps- en recreatievaart. Deze voorzieningen zijn kunstwerken (bijvoorbeeld sluizen en bruggen), oeververdediging en afmeervoorzieningen. Daarnaast is het waterschap ook verantwoordelijk voor de verkeersregeling op het water.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.destichtserijnlanden.nl

Meer Ministeries en overheid in de buurt

Deze Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Ministeries en overheid in de buurt.