ISD Noordenkwartier

ISD Noordenkwartier

Schoolstraat 50, 9301KC, Roden 050-5994645 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De Intergemeentelijke Sociale Dienst Noordenkwartier (ISD) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld.

De ISD tekent voor taken op het gebied van reïntegratie, uitkeringen voor levensonderhoud en verlening van bijzondere bijstand. Dit onder het motto ‘werk boven uitkering’. De ISD spant zich in om mensen weer aan het werk te krijgen of door middel van sociale activering te laten deelnemen aan de maatschappij. De ISD streeft er ten slotte naar dat minder mensen afhankelijk worden van een uitkering.

Voor deze gemeenten voert de ISD diverse taken uit op het gebied van sociale zekerheid. Het gaat dan met name om de Participatiewet, en regelingen als de IOAW, IOAZ en Bbz. Voor een compleet overzicht van alle regelingen die de ISD voor de inwoners van de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld uitvoert: neemt u een kijkje onder de button Aanvragen. Hier staat een uitleg over de diverse regelingen, welke voorwaarden van toepassing zijn en hoe u eventueel een aanvraag kunt indienen.

Twijfelt u of een regeling op u van toepassing is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor nadere informatie. Dit kan telefonisch, per mail of bij onze baliediensten persoonlijk (button: Contact).

Binnen de ISD bundelen wij verschillende soorten kennis en expertise, om u zo maximaal van dienst te kunnen zijn. Zo hebben wij specialisten op het gebied van inkomensregelingen en op het gebied van toeleiding naar werk.

Re-integratie naar werk
De ISD ziet het begeleiden van mensen naar (regulier) werk als één van haar belangrijkste opdrachten. Het verstrekken van een uitkering is wat ons betreft tijdelijk en het liefst zo tijdelijk mogelijk. Wij gaan uit van de mogelijkheden van mensen om aan het werk te gaan. Mochten die er (tijdelijk) niet of minder zijn, bijvoorbeeld doordat u medische, psychische of sociale problemen heeft, dan houden wij hier rekening mee en ondersteunen wij u bij het zoeken naar oplossingen voor dergelijke problemen.

Meer Ministeries en overheid in de buurt

Deze ISD Noordenkwartier vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Ministeries en overheid in de buurt.