Kleine Plantage De

Kleine Plantage De

Handerweg 1, 9967TC, Eenrum 0595-491604 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  gesloten
 • Dinsdag

  gesloten
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

ALGEMEEN

De Kleine Plantage is een gespecialiseerde kwekerij van vaste planten, éénjarige planten, rozen en clematissen. Bij de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en een veelheid aan moerbedden. Wij zijn in eerste instantie tuinmensen en vanuit de interesse voor tuinen zijn we gaan kweken. Dat bepaalt voor een belangrijk deel de keuze van het sortiment.

Planten moeten het goed doen in borders, moeten een zekere massa hebben. Onze voorkeur gaat uit naar stevige vaste planten met vaak duidelijk uitgesproken bladvormen. We houden van schaduwplanten, zoals rodgersia's, podophyllums, epimediums, helleborussen, pulmonaria's. We houden van planten die ook aantrekkelijk zijn als ze niet bloeien. We houden van het dromerige waas van de grassen. We kweken waar we van houden.

INDELING KWEKERIJ

Op de kwekerij hebben we de planten, die het goed doen in de zon en halfschaduw geordend naar kleur. Binnen de kleur staan ze zoveel mogelijk op alfabet. We hebben gekozen voor de hoofdkleuren: blauw, roze, geel, rood en wit.

De schaduwplanten staan in een grote schaduwhal. Hier staan ze alfabetisch gerangschikt op latijnse naam. Naast de vaste planten hebben we een ruime keus in clematissen, en vooral in de maanden maart april en mei ook een grote keus in rozen. Vanaf begin mei gaan we de eenjarige en niet-winterharde planten buiten zetten.

TUIN EN ONTWERP

In de herfst van 1986 is de basisstructuur van de tuin aangelegd, hagen en bomen zijn geplant. In de jaren daarna zijn de borders en tuinen erbij gekomen. Nog steeds zijn we aan het veranderen en aanvullen. Essentieel in het ontwerp is een strakke basisstructuur van hagen, paden en gazons, een soort stille logica, waarbinnen de beplanting kan excelleren. In het overzicht van een aantal tuinontwerpen gaan we nader in op de kenmerken van onze tuinontwerpen.

De eerste indruk moet er één zijn van rust en ritme. Binnen deze rust is ruimte voor uitbundigheid en frivoliteit.

Meer Bloemen en planten in de buurt

Deze Kleine Plantage De vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Bloemen en planten in de buurt.