Koenen Slijptechniek

Koenen Slijptechniek

Zuivelweg 2, 5809EA, Leunen 0478-587161 Website

Openingstijden (19 mrt - 25 mrt)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Vanuit de garage van zijn woning in Heide startte Jan Koenen 25 jaar geleden een gereedschapslijperij. Slijptechniek Koenen groeide uit tot een hooggekwalificeerde onderneming met een gezonde visie. Op zaterdag 23 augustus viert Koenen zijn 25-jarig jubileum.’?Na ongeveer vijftien jaar het timmermansvak met veel plezier te hebben uitgeoefend, besloot ik een handzaagmachine aan te schaffen. De handzagen waarmee ik werkte, konden nog scherper zodat er een beter eindproduct afgeleverd kon worden. Uit de interesse voor het scherp maken van hand- en cirkelzagen ontwikkelde zich mijn belangstelling voor het slijptechnisch vak. Iedere twee maanden werd er een machine aangeschaft. Nu, 25 jaar later, zijn er in 200 machines geïnvesteerd’?, kijkt Koenen in een notendop terug op de 25 jaar.

Toen de slijperij uit zijn voegen begon te barsten in Heide is de hele onderneming verhuisd naar de ‘?oude melkfabriek’? in Leunen waar Slijptechniek Koenen nog steeds is gevestigd. Door de groei en het inspelen op de markt is er in drie nieuwe, computergestuurde machines geïnvesteerd die 24 uur per dag werk kunnen leveren. Het oude logo werd vervangen door een nieuw. ‘?Mijn ondernemingsdrift gaat nogal ver. Het slijptechnisch bedrijf staat bij gekwalificeerde bedrijven in de kunststof-, hout- en metaalbranche bekend als een bedrijf waar vakmanschap en kwaliteit wordt afgeleverd. Van de a van een aardappelmesje tot de z van de zaag, waaronder cirkelzagen van anderhalve meter worden er computergestuurd geslepen. Er worden gerenommeerde merken zagen en andere artikelen verkocht. De prijs/kwaliteitverhouding wordt scherp in de gaten gehouden.’?

Jan Koenen is alert op de ontwikkelingen in zijn branche. Voor het continu streven naar hoge kwaliteit staan de beursbezoeken bovenaan de lijst. ‘?Dat zijn mijn ‘?vakantie-uitstapjes’?, lacht hij. ‘?Op zo’?n beurs leggen we kilometers af. Aan het einde van de dag kunnen de schoenen bijna in de prullenbak.

Meer Aannemers in de buurt

Deze Koenen Slijptechniek vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Aannemers in de buurt.