Logopediepraktijk Meijer

Logopediepraktijk Meijer

Dreef 1 B, 7414EA, Deventer 0570-536617 Website

Openingstijden (20 nov - 26 nov)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Ik ben logopedist en houd me bezig met allerlei aspecten van communicatie. Een logopedist onderzoekt, begeleidt en behandelt stoornissen op het gebied van: taal, spraak, stem, gehoor en eten/drinken.

Behandeling
De eerste afspraak bij de logopedist bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek. Voor een uitgebreid onderzoek zijn meerdere afspraken nodig. Na het onderzoek wordt de conclusie met u besproken en wordt beslist of er een behandeling volgt. Iedere behandeling duurt ongeveer 25 minuten. In de meeste gevallen wordt er één keer per week behandeld, maar een andere frequentie is ook mogelijk. Indien nodig kan de behandeling aan huis plaatsvinden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij heel jonge kinderen wanneer de voorkeur uitgaat naar een behandeling in de vertrouwde thuissituatie. Of bij iemand, die door zijn of haar aandoening moeilijk naar de praktijk kan komen. Tijdens de behandeling wordt er geoefend en het is de bedoeling deze oefeningen thuis te herhalen. Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klacht.

Samenwerking
Indien gewenst is er overleg met bijvoorbeeld de huisarts, specialist, psycholoog, leerkracht, ambulant begeleider, fysiotherapeut, tandarts of andere betrokkene. Daarnaast worden er met andere zorgverleners "producten" ontwikkeld om specifieke patientengroepen multidisciplinaire zorg van hoge kwaliteit te bieden. Landelijk is dit bijvoorbeeld gerealiseerd in het ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson.

Vergoeding
Logopedie zit in het basispakket, zowel voor kinderen als voor volwassenen. De logopedische behandeling wordt over het algemeen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Houdt u wel rekening met de jaarlijkse eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Voor 2017 is dit vastgesteld op € 385.

Meer Logopedisten in de buurt

Deze Logopediepraktijk Meijer vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Logopedisten in de buurt.