Logopediepraktijk Veelzeggend

Logopediepraktijk Veelzeggend

Tulpstraat 16, 8471KL, Wolvega 0561-618568 Website

Openingstijden (28 nov - 4 dec)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Veelzeggend is de praktijk voor logopedie en dyslexie in Wolvega en omstreken. De praktijk is gevestigd in Wolvega, Oldeberkoop en Steggerda. Binnen Veelzeggend is een grote diversiteit aan cliënten. Na een eerste afspraak start de logopedist een individueel behandeltraject, waarin de cliënt met de hulpvraag centraal staat.
De logopedische hulp valt binnen de basisverzekering.

Logopedie: Wanneer kan de logopedist helpen?
Taal
Ieder mens praat en communiceert de hele dag door. Om goed te communiceren is taal heel belangrijk, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige kinderen hebben een kleine woordenschat of hebben moeite om goede zinnen te maken.

Spraak
Door het anders uitspreken van een klank kan een woord een hele andere betekenis krijgen of wordt de boodschap niet begrepen. Wat je zegt kan dus een andere betekenis krijgen door de manier waarop je de woorden uitspreekt. Voorbeeld: 'titter' in plaats van 'kikker'.

Afwijkend mondgedrag
Om duidelijk te kunnen spreken is het van belang dat de spieren in en om de mond sterk zijn. Als er geen goed evenwicht is in de mondspieren kan dit de uitspraak bemoeilijken (kinderen kunnen gaan slissen/lispelen), maar ook zorgen voor slikproblemen.

Stem
De stem is het middel om verstaanbaar te communiceren met anderen. Op het moment dat iemand hees is, kan het ook moeilijk zijn om goed te communiceren.

Dyslexie:
Veelzeggend is aangesloten bij Dyslexienetwerk Pento. Dit is een samenwerking tussen Pento Audiologisch Centrum Friesland en een aantal praktijken voor logopedie en dyslexiezorg, waaronder Veelzeggend. Het netwerk bestaat uit orthopedagoog- generalisten/dyslexiespecialisten, een psychologisch assistent en een aantal vrijgevestigde logopedisten/dyslexiespecialisten in Friesland en Groningen.

Dyslexienetwerk Pento voert onderzoek en behandelingen uit in de vergoede dyslexiezorg. Vergoede dyslexiezorg zit in het basispakket van de zorgverzekeraar.

Meer Logopedisten in de buurt

Deze Logopediepraktijk Veelzeggend vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Logopedisten in de buurt.