Marinemuseum

Marinemuseum

Hoofdgracht 3, 1781AA, Den Helder 0223-657534 Website

Openingstijden (23 apr - 29 apr)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Het Marinemuseum laat bezoekers het verleden en het heden van de Nederlandse marine ervaren.

Belangrijk onderdeel van het museum zijn de 3 museumschepen: de onderzeeboot Tonijn, het ramschip Schorpioen en de mijnenveger Abraham Crijnssen. Aan boord van de museumschepen is de geschiedenis van elk schip zichtbaar gemaakt. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen.

In de gebouwen van het Marinemuseum aan de wal zijn vaste en wisselende tentoonstellingen over de geschiedenis van de marine te zien. Een van de permanente tentoonstellingen is Schip en werf. Deze tentoonstelling is volledig gewijd aan techniek.

Het brughuis De Ruyter is een van de nieuwste attracties van het museum. Hier ervaart het publiek de windkracht van de 3D-radar en krijgt op de brug een kijkje in het optreden van de Zeestrijdkrachten anno 2013. Jong en oud gaat zelf aan het werk in de interactieve expositie Schip en Werf waar men kan klinken, lassen, touwknopen, lading hijsen of het geschut bedienen.

In het Marinemuseum zijn vaste en tijdelijke exposities te zien, zowel in gebouwen aan de wal als aan boord van de museumschepen.

De collectie van het Marinemuseum is toegespitst op het cultuur-historisch erfgoed van de Nederlandse marine. De zeer diverse collectie omvat onder andere scheepsmodellen, schilderijen, prenten, wapens, uniformen, onderscheidingen, scheepssier, communicatieapparatuur en serviesgoed.

In het Marinemuseum kunt u veel te weten komen over de geschiedenis van de Nederlandse marine. Daarnaast biedt het Marinemuseum online achtergrondinformatie over de maritieme geschiedenis van Nederland.

Het Marinemuseum organiseert speciale activiteiten voor bezoekers van 4 tot 14 jaar. Jonge bezoekers kunnen zo spelenderwijs met de geschiedenis van de marine kennismaken.

Speciaal voor het Marinemuseum heeft theatergroep Pandemonia een tweetal spannende en educatieve voorstellingen ontwikkeld. Theatergroep Pandemonia treedt tijdens het hoogseizoen en vakanties op.

Meer Musea in de buurt

Deze Marinemuseum vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Musea in de buurt.