Meubelmaker en Ontwerper Jan van Tiggelen

Meubelmaker en Ontwerper Jan van Tiggelen

Otto Doornenbalweg 12 A, 3738CW, Maartensdijk 0346-213400 Website

Openingstijden (20 jan - 26 jan)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Aanvullende informatie

ma t/m vr:na afspraak via mail en/of telefoon

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Ontwerpen en maken van meubelen, kantoorinrichtingen, keukens en relatiegeschenken in hout, houtachtige en andere materialen uitgaande van uitgangspunten van duurzaamheid. Ontwerp heeft als doel te passen in ruimte en in "leven en beleven" van gebruiker en komt zo in voortdurend overleg met gebruiker tot stand. Gebruiksplezier en -gemak staan centraal.
In panelen van deuren, tafelbladen worden de patronen in het hout "gespiegeld" of lopen door over regels, stijlen en poten. Elk meubel wordt gemaakt van hout uit één stam zodat er geen storende kleurverschillen of lijnen ontstaan. Basismateriaal is daarom een ongekantrechte, gezaagde en vakkundig gedroogde stam.
Naast ontwerp in opdracht ook vrij werk in vorm van stoelen, tafels, vazen. De kistjes en doosjes op basis van Vorm tegen Vorm principe worden in het algemeen gemaakt van resthout, de kleine stukken die over zijn van grotere objecten. Kenmerk daarvan is het sluitprincipe, twee identieke vormen schuiven in elkaar en vormen zo kist of doosje.
Creativiteit, vakkunde en meer dan 30 jaar ervaring in de praktijk in ontwerpen en maken leiden elke keer weer tot een "eigen" meubel, inrichting of object met een modern, ambachtelijk en persoonlijk karakter. Naast de vakbekwame uitvoering, alles is zo geconstrueerd dat het gerepareerd kan worden, is het "eigen" karakter in ontwerp en uitvoering een goede basis voor duurzaam gebruik. Uitgangspunt is dat het meubel minstens zo lang met plezier gebruikt kan worden als de tijd die nodig is om het gebruikte hout op natuurlijke en ecologisch verantwoorde wijze weer te laten aangroeien. Door gebruik van kleine reststukken in gebruiksvoorwerpen gaat vrijwel geen bruikbaar hout verloren. Delen met schors, spint en noesten worden gebruikt voor verwarming, het "zaagsel en schaafsel" wordt gebruikt "in de stal" van biologische boerderij met Limousin runderen.
Zo ontwerpen en maken, vraagt veel aandacht, tijd en vakkunde en dus tijd en kosten.

Meer Woonwinkels in de buurt

Deze Meubelmaker en Ontwerper Jan van Tiggelen vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Woonwinkels in de buurt.