Osteopathie Praktijk L L Veldstra D O Heerde

Osteopathie Praktijk L L Veldstra D O Heerde

Bonenburgerlaan 6 A, 8181HE, Heerde 0578-696082

Openingstijden (19 feb - 25 feb)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  gesloten
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Open in de avond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Osteopathie is een unieke vorm van manuele geneeskunde. Er wordt niet alleen een klacht behandeld, maar gezocht naar de achterliggende oorzaken van het ontstaan van een klacht.

Er is een veelheid aan klachten (acuut, chronisch of waar u “mee moest leren leven”) die voor beoordeling en eventuele behandeling in aanmerking komt.
Als tijdens het onderzoek duidelijk wordt dat uw klacht beter behandeld kan worden door een andere discipline, regulier-medisch of (bij voorkeur) natuurgeneeskundig, wordt dat met u besproken en zult u worden doorverwezen.

De osteopathie baseert zich op dezelfde wetenschappen als de reguliere geneeskunde, t.w. de anatomie, fysiologie, embryologie, neurologie, psychologie, etc.
In de osteopathie wordt er echter van uitgegaan dat de gezonde mens functioneert dankzij een evenwichtig samenspel van alle lichaamssystemen (houdings- en bewegingsapparaat, orgaansystemen, bloed, lymfe, zenuwstelsel, etc). Daar waar dit evenwicht verstoord raakt kunnen zich klachten of ook ziektes ontwikkelen.

Verstoringen van dit evenwicht uiten zich in een bewegingsverlies van allerlei mogelijke lichaamsweefsels en/of circulatie van bloed, lymfe, hersen- c.q. ruggemergsvocht. Om dit verlies in functie op te sporen wordt iedere patiënt uitvoerig en zorgvuldig onderzocht.

Door een nauwkeurige keuze van handgrepen wordt aan het herstel hiervan gewerkt.
Deze behandeling is altijd afgestemd op de voor iedere patiënt eigen manier waarop deze verstoring van “bewegingsevenwicht” ontstaan is.

Zo wordt door een osteopaat niet alleen de klacht, maar “de gehele mens” behandeld.

Meer informatie is te lezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (www.osteopathie.nl).

Erkende osteopaten zijn veelal artsen, fysio- of manueel-therapeuten die, na nog eens een 6-jarige specifieke beroepsopleiding te hebben afgerond, zich hebben laten inschrijven in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).