Praktijk Psychologie

Praktijk Psychologie

Schoolstraat 2, 5561AH, Riethoven 06-14625051 Website

Openingstijden (20 jan - 26 jan)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  gesloten
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  gesloten
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Aanvullende informatie

ma, wo t/m do:telefonisch spreekuur

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Praktijk Psychologie is een solo eerstelijns praktijk en biedt behandeling aan volwassenen en ouderen met psychische klachten van sociaal– emotionele aard, zoals:

Angsten
Overmatig piekeren
Depressie
Relatieproblematiek
Rouw
Slaapproblemen
en andere levensvragen.

In een kortdurende behandeling wordt oplossingsgericht gewerkt.

Na een defect in de hersenen door een beroerte (ook wel CVA genaamd), een ongeval of een zuurstoftekort, kunnen er plotseling veel veranderingen optreden. Deze kunnen zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn. Men wordt hiervoor veelal in het ziekenhuis opgenomen waarbij de aandacht vooral gericht is op het lichamelijke herstel.

Pas wanneer mensen weer thuis komen worden ze geconfronteerd met allerlei zaken die ze niet meer kunnen of niet begrijpen. Dit heeft te maken met de veranderingen in hun denken, emoties en gedrag. Deze veranderingen gaan op termijn een belangrijke rol spelen. Niet alleen voor de getroffene zelf, maar ook voor de partners, kinderen en andere mantelzorgers.

Bij de ziekte van Parkinson, dementie, hersentumor of andere aandoeningen treden deze veranderingen veelal geleidelijk op. De betrokkene vertoont vaker onbegrijpelijk gedrag wat veelal de spanning in huis doet toenemen.

Indien de veranderingen dusdanig zijn dat er psychische klachten optreden kan het zinvol zijn een psycholoog in te schakelen. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden om met de veranderde manier van leven om te gaan, waarvan uitgegaan wordt van de sterke kanten van de cliënt.

U kunt naar onze praktijk verwezen worden door uw huisarts, een medisch specialist of psycholoog. U kunt ook zelf rechtstreeks een afspraak maken.

Voor informatie of voor het maken van een afspraak kunt u rechtstreeks bellen tijdens het telefonisch spreekuur. Dit is op maandag, woensdag en donderdagochtend tussen 9.00 uur en 9.45 uur.

Meer Geestelijke gezondheidszorg in de buurt

Deze Praktijk Psychologie vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Geestelijke gezondheidszorg in de buurt.