Praktijk voor Parodontologie/Implantologie

Praktijk voor Parodontologie/Implantologie

Molenstraat 1, 4571EZ, Axel 0115-563601 Website

Openingstijden (11 dec - 17 dec)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  gesloten
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Wij zijn een verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie. Dat betekent dat u een verwijsbrief nodig heeft van uw tandarts of uw tandprotheticus.

Wat is parodontitis ?
Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees ofwel het parodontium genoemd. Het parodontium is het steunweefsel van de gebitslelementen. De ontsteking kan zich uitbreiden naar het kaakbot. Daardoor kan er kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Parodontitis bedreigt dus niet de tanden en kiezen zelf, maar het houvast van de gebitselementen. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Parodontitis is een sluipende ziekte. De ziekte kan lange tijd aanwezig zijn zonder opgemerkt te worden.

Werkwijze parodontologie
Tijdens uw eerste consult wordt er een röntgenfoto gemaakt. Er wordt een parodontiumstatus opgenomen. Hierbij wordt rondom al uw tanden en kiezen met een meetinstrument gekeken in hoeverre er sprake is van ontstoken weefsel en/of botafbraak.

Tijdens uw tweede consult bij de parodontoloog wordt er gekeken welke behandeling bij u nodig is.

Er wordt daarna begonnen met de initiële behandeling. Dit houdt een gebitsreiniging in, indien nodig onder locale verdoving. Deze initiële behandeling kan uit meerdere sessies bestaan.

Na drie maanden wordt er opnieuw een parodontiumstatus opgenomen, wordt het gebit nogmaals schoongemaakt en volgt er een evaluatie door de parodontoloog.

Wat is implantologie ?

Wanneer u een gebitsprothese draagt die los zit omdat er onvoldoene bot aanwezig is, kan een gebitsprothese op implantaten een uitkomst zijn.

Wat is een implantaat ?

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak geplaatst wordt en in het bot vastgroeit. Implantaten zijn gemaakt van titanium en worden door het lichaam en omringende bot zeer goed verdragen.

Meer Tandartsen in de buurt

Deze Praktijk voor Parodontologie/Implantologie vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Tandartsen in de buurt.