RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Regiokantoor Arnhem Noord

RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Regiokantoor Arnhem Noord

Parkstraat 1, 6828JB, Arnhem 026-3650360 Website

Openingstijden (23 jan - 29 jan)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De RIBW Arnhem & Veluwevallei (RIBW AVV) begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond of ernstige psychosociale problemen bij wonen, werken en leven. We streven er naar dat onze cliënten zo goed mogelijk meedoen in onze samenleving. Wie bij ons woont, krijgt automatisch ook begeleiding. Mensen die zelfstandig wonen, kunnen ook voor begeleiding een beroep op ons doen. Wij werken vanuit meerdere gemeentes in de regio Arnhem en Veluwe Vallei: Arnhem, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. RIBW AVV werkt kleinschalig en is aanwezig in de stad en in de wijken en dorpen. We zijn altijd in de buurt.

Werken vanuit het hart
Ons werkgebied is onderverdeeld in 14 regio’s. Elke regio heeft in het hart de woningen van cliënten die de meeste zorg nodig hebben. Alle andere woonvarianten liggen daaromheen, verspreid door de wijk. Het regiokantoor biedt werkruimte voor begeleiders met faciliteiten voor 24-uurs bereikbaarheid. De inloopruimte is bedoeld voor ontmoeting en activering van cliënten in de wijk.

Meedoen in de maatschappij
RIBW AVV is een herstelondersteunende organisatie die werkt volgens de methodiek Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). RIBW AVV ondersteunt en begeleidt cliënten naar meer meedoen in de maatschappij, ofwel: participatie. We werken met hen aan verbetering op alle levensgebieden: werken, leren, vrije tijd, gezondheid, persoonlijke verzorging, financiën en relaties. We helpen hen de regie over hun eigen leven te krijgen en hun kwaliteiten te ontdekken. Ervaringsdeskundigen spelen hierin een belangrijke rol. Onze begeleiders nemen alleen taken en verantwoordelijkheden over als dit echt noodzakelijk is. Wij bieden verschillende activiteiten aan en werken samen met bijvoorbeeld vrijwilligers- en opleidingscentra, welzijnsorganisaties, activeringscentra, zorgboerderijen en –tuinderijen en (vrijwilligers-) werk.

Meer Geestelijke gezondheidszorg in de buurt

Deze RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Regiokantoor Arnhem Noord vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Geestelijke gezondheidszorg in de buurt.