Let op: Vandaag is het 2e Pinksterdag, veel winkels in Nederland zijn vandaag gesloten, niet alle winkeliers hebben hun openingstijden aangepast, bel met de winkel om teleurstellingen te voorkomen.

Rietkraag Basisschool De

Rietkraag Basisschool De

Ladderhaak 9, 2421NK, Nieuwkoop 0172-520050 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De Rietkraag is een katholieke basisschool waar goed onderwijs binnen een veilig pedagogisch klimaat centraal staat.

Kenmerkend voor ons onderwijs is dat we kinderen opvoeden tot zelfstandige en sociaal vaardige mensen. Goede zorg voor alle leerlingen is ons uitgangspunt. We sluiten aan bij de onderwijsbehoeften en mogelijkheden van elke leerling binnen een duidelijke structuur.

Met plezier naar school gaan en een goede sfeer gaan bij ons samen met respect voor elkaar.

Katholieke identiteit

De Rietkraag is een katholieke school. De identiteit is terug te vinden in de wijze waarop wij met elkaar om willen gaan in de school. We gaan uit van respect voor ieder individu, zonder onderscheid te willen maken. We willen kinderen laten ervaren dat het leven zinvol is en dat het de moeite waard is om je in te zetten voor jezelf en de ander.

Tijdens de catecheselessen wordt er gewerkt met de methode Hemel en Aarde. Hierin worden per jaar vijf verschillende onderwerpen behandeld die te maken hebben met levensthema’s, de christelijke tradities en ontmoetingen van mensen met verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen.

We vieren de christelijke feesten zoals Pasen en Kerst.

De voorbereiding van de kinderen op de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel gebeurt door een werkgroep van ouders uit de parochie. Dit gebeurt buiten schooltijd.

Goed onderwijs en een veilig pedagogisch klimaat

Een veilig pedagogisch klimaat betekent voor ons dat we er naar streven dat elk kind zich gewaardeerd en erkend voelt en daardoor zichzelf durft te zijn. Het kind leert denken en doen op eigen niveau en leert zelf verantwoordelijkheid te dragen. Binnen de school creëren we een uitdagende leeromgeving voor de kinderen, waardoor ze geprikkeld worden om dingen te onderzoeken en te leren. We proberen binnen het onderwijs zoveel mogelijk recht te doen aan verschillen tussen kinderen.

Ons onderwijs is afgestemd op de voor het basisonderwijs vastgestelde kerndoelen.

Meer School en studiebegeleiding in de buurt

Deze Rietkraag Basisschool De vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere School en studiebegeleiding in de buurt.