Somass Bouwbedrijf BV

Somass Bouwbedrijf BV

Hazepad 55, 1544PW, Zaandijk 075-6212131 Website

Openingstijden (16 apr - 22 apr)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Bouwbedrijf Somass in Wormer heeft zich gespecialiseerd in het restaureren van Zaanse huizen en het bouwen van replica´s.

De zorg voor het cultuurhistorisch erfgoed is tenslotte van groot belang voor het behoud van de specifieke Zaanse identiteit. Gelukkig zien steeds meer mensen dat in. Om dat culturele erfgoed te conserveren, is een gedegen kennis nodig van indertijd gebruikte materialen, constructies, kleuren, maatvoeringen en verhoudingen. Somass bezit die kennis. Daarnaast is historisch inzicht en vakmanschap eveneens onontbeerlijk. Ook die eigenschappen zijn bij Somass volop aanwezig. Overigens beperken we ons niet alleen tot restauraties en replica´s. We zetten onze kennis en kunde met evenveel toewijding in voor nieuwbouw.

Als restaurateur van Zaanse huizen zijn wij uitstekend op de hoogte van de traditionele Zaanse houtbouw. Om monumenten op de juiste wijze en met oog voor detail te kunnen herstellen, is die kennis ook hard nodig. In de loop der jaren hebben we een schat aan kennis en ervaring op het gebied van restauratie opgebouwd. Toch vraagt elk nieuw project zijn eigen specifieke aanpak. Standaardwerk bestaat niet in ons vak. Voor onze vakmensen is het telkens weer een uitdaging om een pand, dat rijp voor de sloop lijkt, in oude luister te herstellen en te herscheppen tot een parel voor zijn omgeving.

De ervaring die we hebben opgedaan bij restauraties gebruiken we ook bij de bouw van replica's van Zaanse huizen. We construeren de replica's op traditionele wijze, waarbij rekening gehouden wordt met hedendaagse wensen. Prachtige zware gebintconstructies met holle of zwanehalskorbelen, spantconstructies met een hanebalk: we bouwen het allemaal op historisch verantwoorde manier. Ook de afwerking doen we in stijl. Sfeervolle buitenbetimmering van staande delen of een getrapte weeg met zware kozijnen, voorzien van roederamen en fraaie deuren met houtsnijwerk.