Stadsbank van Lening

Stadsbank van Lening

Oudezijds Voorburgwal 300, 1012GL, Amsterdam 14020 Website

Openingstijden (24 apr - 30 apr)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Even voorstellen

De Stadsbank van Lening is in 1614 opgericht. Bij deze gemeentelijke dienst kan iedereen vanaf 18 jaar geld lenen op onderpand. De rente (beleenkosten) was en is nog steeds een stuk lager dan bij particuliere pandhuizen. Ook na bijna vier eeuwen is de Stadsbank van Lening een betrouwbare gemeentelijke dienstverlener. En natuurlijk zonder winstoogmerk.

Simpel, snel en betrouwbaar

Bij onze vier bankfilialen kunt u geld lenen tegen inlevering van een onderpand. Meer informatie vindt u op onze website op de pagina Lenen. De bankfilialen zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Voor niet opgehaalde onderpanden hebben wij een eigen veiling en een winkel. Klik door naar het overzicht van kijk- en veilingdagen.

Wilt u uw sieraden veilig opbergen?

Dat kan bij filiaal Osdorpplein van de Stadsbank van Lening. Als inwoner van Amsterdam kunt u tegen betaling tijdelijk uw sieraden onderbrengen in de kluis van de bank.

Veiling

Gouden en zilveren sieraden, juwelen, horloges, audio- en audiovisuele apparatuur, muziekinstrumenten, elektrisch gereedschap, fietsen en nog veel meer.
Voorafgegaan door twee openbare kijkdagen, organiseert de Bank iedere maand 2 of 3 veilingdagen. Op de veiling worden goederen aangeboden die door de rechtmatige eigenaren niet meer zijn teruggehaald. Ook worden er niet opgehaalde voorwerpen van Bureau Gevonden Voorwerpen geveild.

Voordelige sieraden

Een belangrijk deel van het totale veilingaanbod bestaat uit sieraden. Het bezoeken van de veiling biedt daarom een uitgelezen mogelijkheid om in het bezit te komen van gouden en zilveren sieraden tegen een aantrekkelijke prijs. Net als ieder ander die sieraden van edelmetaal verkoopt (juweliers), is ook de Stadsbank van Lening wettelijk verplicht ervoor te zorgen, dat alle artikelen zijn voorzien van Nederlandse keurmerken.

Zowel de kijkdagen als de veilingdagen worden gehouden in de veilingzaal van de Bank, adres: Nes 57 Amsterdam (centrum).

Meer Banken in de buurt

Deze Stadsbank van Lening vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Banken in de buurt.