Talens Houthandel BV

Talens Houthandel BV

Mr JB Kanlaan 2, 7715PM, Punthorst 0529-481440 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Welkom bij Talens houthandel te Punthorst (gem Staphorst). Uw partner in loofhout. Hier bent u op het juiste adres voor al uw hardhout.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van plaathout, bekantrechthout, bestekhout en gebinte. Wij willen niet alleen graag uw handelspartner zijn, maar wij kunnen u ook, door onze jarenlange ervaring, van dienst zijn met het maken van een keuze.

De basis voor Talens houthandel werd in 1919 gelegd door Klaas Talen. Hij begon met het bewerken van hout als huisvlijt. Hieruit groeide later een complete industrie. Het bedrijf koopt op stam en verkoop deze weer op stam of verzaagd deze op klantenspecificatie. Ons bedrijf lever voor zo'n 30% aan de timmerindustrie, maar ook in de meubelindustrie en het restauratiewezen is het bedrijf actief.

Dhr. L. Talen zit al 52 jaar in het hout. De directeur van Talens houthandel komt er graag voor uit dat hij uit Staphorst komt. Dat straalt namelijk iets van degelijkheid en traditie uit. Zijn grootvader en vader waren beiden geboren en getogen Staphorsters. Bij Talens houthandel staat het verantwoord beheren van bossen waar het hout gekapt wordt centraal. Gekozen wordt voor het zorgvuldig kappen van bomen die daar rijp voor zijn en niet voor het radicaal kappen van bossen. Kaalkap levert misschien eenmalig een groot inkomen op, maar op die manier hebben de komende generaties geen hout om te verkopen. Door het kappen van rijpe bomen krijgen de jonge bomen er omheen de kans om verder te groeien. De leveranciers van Talens hanteren dezelfde filosofie. Het meeste hout van de onderneming komt uit Frankrijk, waar het bedrijf contact heeft met meerdere boseigenaren.

Het hout dat binnenkomt wordt in onze eigen zagerij gezaagd aan plaathout van 22 tot 160 mm of aan balken, gebinte hout en bestek. Gedurende twee jaar wordt dit op natuurlijke wijze gedroogd.

Ons sterke punt is dat wij uit voorraad 11 loofhoutsoorten kunnen leveren.

Meer Papier en papierwaren in de buurt

Deze Talens Houthandel BV vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Papier en papierwaren in de buurt.