Let op: Vandaag is het 2e Pinksterdag, veel winkels in Nederland zijn vandaag gesloten, niet alle winkeliers hebben hun openingstijden aangepast, bel met de winkel om teleurstellingen te voorkomen.

Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland

Boulevard 12, 3707BM, Zeist 030-6937799 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  gesloten
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  -
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Bescherming van vogels en hun leefgebieden, samen met mensen die onze passie voor vogels en natuur delen, daar staan Vogelbescherming en BirdLife International voor! Onze inspanningen zijn onverminderd nodig. Dat laten de ontwikkelingen in de vogelstand zien. Wereldwijd is één op de acht vogelsoorten bedreigd. Maar liefst 190 soorten dreigen zelfs acuut uit te sterven. Een belangrijke oorzaak daarvoor is het verdwijnen van leefgebieden, zoals tropische bossen.

Voor BirdLife is bescherming en herstel van leefgebieden van vogels dan ook topprioriteit. Bossen stonden internationaal afgelopen jaar extra in de belangstelling. Het was het internationale jaar van de bossen. In Nederland gaat het bosvogels gemiddeld beter af dan veel andere vogelsoorten. Ze profiteren van uitbreiding van het bosareaal en beter bosbeheer. Vogels van het boerenland gaan daarentegen nog steeds achteruit. Voor Vogelbescherming reden zich onverminderd in te spannen voor een vogelrijker platteland.

Ook de stand van bedreigde broedvogels van de Rode Lijst en vogels die via Natura 2000 extra aandacht krijgen blijft laag. Successen zijn er voor deze vogels echter wel degelijk, bijvoorbeeld voor soorten die afhankelijk zijn van moerassen. In het stedelijk gebied, voor Nederland een steeds belangrijker leefgebied van vogels, zien we een wisselend beeld. Van de 50 onderzochte soorten gaan er 26 in aantal vooruit en 17 achteruit. Inspanningen van Vogelbescherming zetten stadvogels duidelijker op de kaart.

Meer Natuur en milieuorganisaties in de buurt

Deze Vogelbescherming Nederland vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Natuur en milieuorganisaties in de buurt.