Waterschap Peel en Maasvallei

Waterschap Peel en Maasvallei

Drie Decembersingel 46, 5921AC, Venlo 077-3891111 Website

Openingstijden (24 apr - 30 apr)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Waterschap Peel en Maasvallei is een professionele waterpartner in Noord- en Midden Limburg voor veilige dijken, droge voeten, voldoende en schoon water.

Naas direct aan water gerelateerde onderwerpen moet ook worden gedacht aan minder voor de hand liggende thema's als innovatie, publiek private samenwerking en informatievoorziening.

Droge voeten en voldoende water

Niet te veel, maar ook niet te weinig water, daar draait het om. Noord- en Midden-Limburg kent een gevarieerd landschap met allerlei functies, zoals landbouw, natuur, stedelijk gebied en recreatie. Al deze functies stellen andere eisen aan het waterpeil. Wij zorgen voor het juiste waterpeil in sloten en kanalen en van grondwater. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de verschillende belangen.

Schoon water

Om te kunnen genieten van water, moet het water schoon zijn. Dieren en planten hebben schoon water nodig om te kunnen leven, vissers om te kunnen vissen en op zwemwaterlocaties moet u zonder gevaar voor uw gezondheid kunnen zwemmen. We zorgen ervoor dat gevaarlijke stoffen niet zomaar worden geloosd. In rioolwaterzuiveringsinstallaties wordt afvalwater gezuiverd, waarna het teruggevoerd wordt naar de sloot of de rivier. Andere maatregelen die ervoor zorgen dat het water schoon blijft, zijn het weghalen van vervuilde bagger en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers.

Veilige dijken

Noord- en Midden-Limburg heeft regelmatig te kampen met hoge waterstanden van de Maas en haar beken. Dat bebouwde gebieden in het Maasdal zelden overstromen, is te danken aan onze medewerkers die elke dag in touw zijn om de dijken in goede conditie te houden. Alleen dan blijft het veilig wonen, werken en recreëren langs het water

Schoon water

Een goede kwaliteit van het water in beken en rivieren is onontbeerlijk voor de dieren en planten in en om het water. En ook de mens moet zonder gevaar voor de gezondheid kunnen recreëren in het oppervlaktewater.

Meer Ministeries en overheid in de buurt

Deze Waterschap Peel en Maasvallei vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Ministeries en overheid in de buurt.