Zorgboerderij John en Marga van der Wijst

Zorgboerderij John en Marga van der Wijst

Derptweg 12, 5476VX, Vorstenbosch 0413-351612 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

V.O.F. van der Wijst is een zorgboerderij waar mensen met een verstandelijke beperking invulling kunnen geven aan hun dagbesteding. John en Marga van der Wijst zijn de eigenaar en initiatiefnemers van deze zorgboerderij. Deze is operationeel sinds begin 1999.

De agrarische tak is een pony / paardenpension, pompoenenkwekerij, sierteelt en landbouw. Verder heeft de boerderij enkele kippen, konijnen, cavia's en honden.

Familie van der Wijst bezit ongeveer 6 hectare grond waarvan een gedeelte wordt gebruikt voor de teelt van pompoenen, kalebassen en siervruchten. Een ander gedeelte wordt gebruikt voor de weidegang van de paarden. Bij de boerderij staan fruitbomen met appels, peren, kersen, bessen en walnoten.

De zorgboerderij heeft een breed aanbod van creatieve dagbestedingsactiviteiten. De meest voorkomende werkzaamheden zijn het mee-verzorgen van pony's en paarden (borstelen, weidegang geven, enz.), het mee verzorgen van de konijnen, kippen en honden, mee uitmesten van de stallen, helpen bij onderhoud aan het erf, gebouwen en machines, helpen bij het kweken van pompoenen en de verkoop hiervan in het winkeltje bijhouden en het verzorgen van de tuin, het land, de boomgaard en de plantsingel, helpen bij de kantine en vergaderruimte werkzaamheden en verder voorkomend werk.

Bij zorgboerderij van der Wijst werken mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen vijf dagen per week een zinvolle dagbesteding krijgen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor arbeidstraining. Hierdoor kunnen sommige deelnemers doorstromen naar een (gedeeltelijk) betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt.

We werken hierbij op basis van ZIN of een PGB of een dag(delen)prijs.

Meer Thuiszorg in de buurt

Deze Zorgboerderij John en Marga van der Wijst vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere Thuiszorg in de buurt.