Openingstijden Kerst (1e kerstdag & 2e Kerstdag)


Winkelen tijdens de kerstdagen

Nog even en de feestdagen staan weer voor de deur. Nadat de laatste pepernoten zijn opgegeten, mag de kerstboom weer uitgezocht worden, de kerstversiering kan weer van de zolder worden gehaald en de straten worden versierd met flonkerende lichtjes. Een tijd vol gezelligheid, warmte, licht, heerlijk eten en cadeautjes voor je dierbaren. En wat is er fijner dan om deze periode van het jaar te wandelen door de sprookjesachtig verlichte winkelstraten? Tijdens de decembermaand hebben de meeste winkels afwijkende openingstijden. Ook tijdens de kerstdagen zijn tegenwoordig steeds meer winkels open. Als je kerstinkopen wilt gaan doen, kijk dan even op www.openingstijden.nl. Hier vind je altijd de actuele openingstijden van alle winkels bij jou in de buurt, ook tijdens de feestdagen.

Welke winkels zijn open op eerste kerstdag en op tweede kerstdag?

Ben je benieuwd welke winkels open zijn tijdens eerste en tweede kerstdag? Het is tegenwoordig al heel gebruikelijk dat supermarkten open zijn tijdens de kerstdagen. In grote steden als Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, maar ook Amersfoort zijn de grotere supermarkten, zoals Jumbo en Albert Heijn zelfs open op de eerste kerstdag. Vorig jaar was maar liefst een kwart van de supermarkten geopend op eerste kerstdag. Naar verwachting stijgt dit aantal dit jaar. Wil je tijdens jouw kerst lekker gaan klussen? Dat kan ook! Op eerste kerstdag is een aantal bouwmarkten open in steden als Eindhoven en Amsterdam, en op tweede kerstdag is het merendeel van alle bouwmarkten zoals de Gamma, Karwei en Praxis gewoon geopend. Daarnaast zijn de meeste tankstations en tankshops altijd open, ook tijdens de feestdagen. Ben je nog iets vergeten te kopen voor het kerstdiner, of krijg je onverwacht extra gasten die mee-eten? Kijk dan snel op www.openingstijden.nl voor een overzicht van supermarkten bij jou in de buurt die open zijn tijdens de kerst.

Vijf tips voor een ultiem kerstgevoel

Om echt in de kerststemming te komen ga je natuurlijk in de weken voor kerst je huis versieren met prachtige kerstdecoraties. De geur van brandend haardvuur, een echte dennenboom en kaarsjes mogen hierbij niet ontbreken. Er is ongelooflijk veel moois op de markt om je woning deze maand mee te decoreren om zo lang mogelijk in die warme kerststemming te kunnen vertoeven. Hieronder tref je vijf ultieme kerst tips om alvast in kerstsfeer te komen.

 1. Ga samen op pad voor de perfecte kerstboom
  Een echte kerstboom is onmisbaar voor het ultieme kerstgevoel. En het is pure nostalgie om die samen met je vriend, je vriendin, je kind, of een andere dierbare buiten in de vrieskou, met je sjaal tot over je oren getrokken, uit te zoeken. Wordt het een grote, statige Blauwspar of een kleinere, volle Nordmann? Haal snel die nostalgische dennengeur in huis!
 2. Luister naar kerstmuziek
  Je komt pas echt in kerststemming als je je radio afstemt op een kerstzender. Er zijn tegenwoordige verschillende zenders die rond de kerst alleen maar kerstmuziek draaien, voor elke smaak wat wils. Zing uit volle borst mee met Mariah Carey en Wham! of Chris Rea. Dit is de perfecte manier om direct de kerstsfeer in huis te halen.
 3. Ga kerstinkopen doen
  Bij een kerst horen cadeautjes voor je dierbaren. Ga dus lekker op pad, en geniet van de mooie versierde winkelstraten en de lichtjes die deze maand overal verschijnen. De etalages zijn rond deze tijd van het jaar prachtig. Bezoek vooral ook een van de kerstmarkten die overal in het land worden georganiseerd. Dan waan je je vanzelf in de magisch wereld van kerst vol sfeervolle muziek, lichtjes en heerlijke lekkernijen. En als het te koud is, dan is er altijd wel een vuurkorf om je handen aan op te warmen.
 4. Koop een foute kersttrui
  Het leek even op een trend, die vanzelf wel weer zou verdwijnen: de foute kersttrui. Maar hij is niet meer weg te denken. De trui staat symbool voor een ongedwongen, ontspannen kerst, zonder opsmuk. Er is zelfs een officiële Foute Kersttruiendag op de tweede vrijdag van december. En eerlijk is eerlijk, bij het zien van zo’n vrolijke trui, kom je direct in een heerlijke kerststemming. De foute kersttrui is tegenwoordig onmisbaar in je garderobe en staat garant voor een gezellige kerst.
 5. Kijk een kerstfilm
  Als de kerstboom is opgetuigd, en de kaarsjes zijn aangestoken, nestel je dan lekker met een dekentje, een glaasje en een kaasje op de bank. Kies een romantische kerstfilm uit, met veel liefde, sneeuw, warmte, gezelligheid en natuurlijk een einde waarbij alles goed komt. Niets werkt beter om je in kerststemming te brengen!

Wat is kerst?

Kerst is van oorsprong een christelijk feest. Het wordt op 25 en 26 december gevierd omdat Christenen dan de geboorte van Jezus Christus vieren. Voor de meeste mensen is kerst vooral een feest vol gezelligheid en warmte. Het is de periode om met je familie en vrienden samen te zijn en uitgebreid de tijd voor elkaar te hebben. Tijdens de kerst wordt extra aandacht besteed aan lekker eten en staat de liefde voor je dierbaren centraal. Voor sommigen horen daar cadeautjes bij. Kerst wordt ook wel het feest van het licht genoemd.