Openingstijden Nieuwjaarsdag


Winkelen op nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag is de dag om lekker lang uit te slapen. Waarschijnlijk is het laat geworden de nacht ervoor. Het is ook de dag waarop de eerste nieuwjaarsrecepties worden georganiseerd of waarop je bij familie op bezoek gaat om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen. Sommigen kijken brak op de bank naar het traditionele schansspringen in Oostenrijk op nieuwjaarsdag. Misschien heb je als goede voornemen om dit jaar wat gezonder te eten en kun je niet wachten om vers fruit en andere gezonde etenswaren in huis te halen? Dan is er goed nieuws, want er zijn steeds meer supermarkten open op nieuwjaarsdag. Wil je weten waar je terecht kunt om je voorraad weer aan te vullen, kijk dan op www.openingstijden.nl. Hier zie je altijd de actuele openingstijden van winkels in jouw omgeving, ook op feestdagen zoals nieuwjaarsdag.

Welke winkels zijn open op nieuwjaarsdag?

Vroeger was nieuwjaarsdag een van de enige dagen in het jaar dat alle winkels gesloten waren. Maar tegenwoordig openen steeds meer winkels hun deuren op feestdagen als deze. Ben je benieuwd welke winkels open zijn op nieuwjaarsdag? Veel supermarkten zijn open, met name in de grote steden zoals Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Rotterdam, en vooral de grotere ketens zoals Jumbo of Albert Heijn. Ze zijn wel meestal wat later open dan gebruikelijk. Wil je gaan shoppen? De meeste modezaken zijn gesloten op nieuwjaarsdag, maar in grote steden als Amsterdam zijn steeds meer winkels open op deze dag. Ga je op bezoek bij je familie en wil je op het laatst nog iets leuks kopen om ze mee te verrassen, dan kun je natuurlijk bijna altijd slagen bij de tankstations en tankshops. Kijk op www.openingstijden.nl voor de actuele openingstijden van winkels op nieuwjaarsdag.

Vijf tips voor een ultiem nieuwjaars gevoel

Nieuwjaarsdag begint traditioneel natuurlijk met een duik in de zee, de zogenaamde Nieuwjaarsduik. Deze traditie is ooit begonnen in Scheveningen, waar inmiddels jaarlijks zo’n 10.000 mensen aan meedoen. Maar tegenwoordig kun je op vele plaatsen in Nederland een duik in het water nemen. Is die koude start niets voor jou? Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke dingen om te doen die jou het ultieme nieuwjaarsdag gevoel geven. Hieronder vind je vijf tips:

 1. Ga naar buiten!
  Waarschijnlijk ben je nog brak van de avond ervoor en kun je even geen oliebol meer zien. Wat is dan lekkerder dan een heerlijke lange wandeling in de natuur te maken, alleen of met je vrienden. Kleed je warm aan, haal je wandelschoenen van zolder en wandel je hoofd leeg. Je komt gegarandeerd herboren terug.
 2. Ga op bezoek bij familie
  Veel mensen brengen oudejaarsavond door met hun vrienden en gaan op nieuwjaarsdag op bezoek bij hun familie om samen met hen het nieuwe jaar in te luiden. Vaak is dit een dag waarop je je complete familie bij elkaar ziet, en je in een ongedwongen sfeer kunt proosten op het nieuwe jaar. Dit is ook het moment waarop je elkaar kunt laten weten wat je goede voornemens zijn.
 3. Ga lunchen of brunchen
  Waarschijnlijk wil je het op nieuwjaarsdag niet te laat maken. En om niet opnieuw de keuken in te duiken is het de ideale dag om met je familie te gaan lunchen of brunchen in een leuk restaurant. Nog leuker: kies een leuk bosrestaurant met een openhaard en combineer dit met een lekkere wandeling vooraf.
 4. Plof op de bank met een goede film
  Niets is fijner dan op nieuwjaarsdag de gordijnen dicht te houden en met een dekentje op de bank te ploffen samen met je lief. Misschien heb je genoeg hapjes over van de avond ervoor? Stal die uit op tafel en kies een lekkere lange film uit. Val gerust in slaap!
 5. Ga shoppen op nieuwjaarsdag
  Heb je na de drukke feestdagen even genoeg van bezoekjes aan familie of vrienden, ga dan lekker uitwaaien in de stad. In steeds meer grote steden zijn de winkels gewoon open op nieuwjaarsdag. De uitverkoop is in volle gang, dus profiteer ervan. En meestal is het lekker rustig op deze dag.
 6. Wat is nieuwjaarsdag?

  Nieuwjaarsdag is de eerste dag van het nieuwe jaar. In de westerse wereld vieren we dit op 1 januari, volgens de christelijke kalender. Andere culturen vieren dit soms op andere data. Het is gebruikelijk om je dierbaren op deze dag een voorspoedig en gezond nieuwjaar te wensen. Nieuwjaarsdag is een feestdag die wordt gevierd op 1 januari. Op deze dag wordt het begin van het nieuwe jaar gevierd. De meeste mensen vieren nieuwjaarsdag bij hun familie. Maar er worden ook veel evenementen georganiseerd op deze dag, zoals de Nieuwjaarsduik. Hierbij duiken mensen massaal de koude zee in om het nieuwe jaar fris in te luiden. Er worden rond deze tijd ook vaak kaartjes naar elkaar gestuurd om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Daarnaast is het gebruikelijk om nieuwjaarsrecepties te organiseren, deze vinden meestal plaats in de dagen na nieuwjaarsdag.