Let op: Vandaag is het 2e Pinksterdag, veel winkels in Nederland zijn vandaag gesloten, niet alle winkeliers hebben hun openingstijden aangepast, bel met de winkel om teleurstellingen te voorkomen.

Basisschool 't Hout

Basisschool 't Hout

Mahoniehoutstraat 13, 5706VS, Helmond 0492-523847 Website

Openingstijden (21 mei - 27 mei)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Welkom op Openbare basisschool 't Hout
In Mierlo-Hout is OBS 't Hout de enige openbare school. De kinderen op school zijn een afspiegeling van de echte samenleving. Er is geen betere plek om kinderen van jongs af aan te leren respect te hebben voor ieders mening of overtuiging. Een openbare school is neutraal en schenkt aandacht aan de verschillen tussen kinderen. Het heeft geen voorkeur voor een bepaalde (geloofs)richting. Het is bij uitstek onderwijs met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Niet a-p-a-r-t maar samen.

Heel belangrijk vinden we dat het kind zich goed voelt. We zorgen voor een heel veilige, gezellige en duidelijk gestructureerde school. In een gezellige sfeer wordt er hard gewerkt om goede resultaten te behalen. Resultaten zijn hoog. We besteden veel tijd aan leren, het versterken van het zelfvertrouwen, het omgaan met elkaar, het ervaren van gevoelens en het ontdekken van mooie dingen. We hebben duidelijk voor ogen wat het individuele kind van ons vraagt, wat het aankan en hoe we het zo goed mogelijk kunnen helpen opdat het kind maximaal presteert. Specialisatie is extra instructie voor kinderen die het nodig hebben. Dit geldt ook speciaal voor de meer-en hoogbegaafde kinderen. We zijn gespecialiseerd in meer-en hoogbegaafdheid.
We hebben de afgelopen jaren gezien dat we met zijn allen, ouders, kinderen en leerkrachten terecht trots kunnen zijn op ‘onze’ school. In de ouderenquête 2011 geven ouders de school meer dan een 8! De kinderen (van de groepen 5 t/m 8) geven de school in de enquête gemiddeld zelfs een 8,9!

Rode draad is: betrokkenheid, creativiteit. Het geeft iedereen een goed gevoel om te zien hoeveel ouders en instanties uit Mierlo-Hout de school op allerlei manieren ondersteunen en een warm hart toedragen.

Meer School en studiebegeleiding in de buurt

Deze Basisschool 't Hout vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere School en studiebegeleiding in de buurt.