PROHLES

PROHLES

Abeelplein 40, 2225NH, Katwijk 071-4082504 Website

Openingstijden (12 feb - 18 feb)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Koopzondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

De Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs te Katwijk heeft als algemene doelstelling om hoogwaardig basisonderwijs op bijbelse grondslag te geven aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
Met ons beleid en onderwijs, gegeven door deskundig personeel, richten we ons op het behalen van goede resultaten bij de kinderen. Deze zijn o.a. meetbaar via de Cito-toetsen en het periodieke onderzoek door de inspectie. Dit komt ook tot uiting in onze missie en visie.

Bij ons hoogwaardig onderwijs spelen identiteit en levensovertuiging een bijzondere rol. Wij willen de kinderen graag in aanraking brengen met de Blijde Boodschap zoals we die hebben mogen ontvangen van God onze Vader en van zijn Zoon Jezus Christus. Leven vanuit zijn woorden en werken is leven gericht op de toekomst. Dat perspectief willen wij aan de kinderen meegeven. In de statuten van de PCOK staat het als volgt omschreven:

De stichting heeft tot grondslag de Bijbel als Gods woord naar de belijdenis van de kerken der Reformatie te Nederland.
Het beginsel van de stichting is dat de opvoeding van en het onderwijs aan de kinderen in overeenstemming moeten zijn met de grondslag.

Dit lijkt zwaar en dogmatisch, maar de vertaling van deze grondslag naar de praktijk en hoe we daar in de alledaagse dingen mee omgaan is voor ons heel belangrijk. We proberen naast het overdragen van kennis ook naastenliefde, een respectvolle omgang met elkaar en hulpvaardigheid dagelijks in de praktijk te brengen. Dit geldt niet alleen in de omgang tussen de kinderen op school, maar ook in het omgaan van de kinderen met volwassenen en de volwassenen onder elkaar. In de dagelijkse praktijk wordt hieraan invulling gegeven door o.a. bijbelse verhalen te vertellen, worden er liederen gezongen en christelijke feesten gevierd.

Wilt u meer weten over het kwalitatief hoogwaardig en goede onderwijs van de PCOK scholen? Bezoekt u dan de websites van de basisscholen en vraag een schoolgids aan.

Meer School en studiebegeleiding in de buurt

Deze PROHLES vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere School en studiebegeleiding in de buurt.