Rijnlands Lyceum Sassenheim

Rijnlands Lyceum Sassenheim

Van Alkemadelaan 2, 2171DH, Sassenheim 0252-243070 Website

Openingstijden (28 mei - 3 jun)

 • Deze week| Volgende week

 • Maandag

  -
 • Dinsdag

  -
 • Woensdag

  -
 • Donderdag

  -
 • Vrijdag

  -
 • Zaterdag

  gesloten
 • Zondag

  gesloten

Koopavond

Geen koopavonden bekend

Open op zondag

Geen koopzondagen bekend


Bedrijfsomschrijving

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim biedt vwo, havo en mavo. Daarnaast verzorgen we ook tweetalig vwo (tvwo). De school richt zich sterk op talentontwikkeling van kinderen. Dat komt niet alleen tot uitdrukking in onze Leerlijn Sport en Leerlijn Cultuur, maar geldt ook voor ons totale onderwijsaanbod. Het Rijnlands heeft oog voor verschillen tussen leerlingen!
Het Rijnlands Lyceum Sassenheim is een scholengemeenschap voor bijzonder neutraal onderwijs, alle levensbeschouwingen worden gelijk gerespecteerd.

Internationalisering
Naast sport en cultuur is internationalisering een speerpunt van het RLS. Landsgrenzen zijn in Europa minder belangrijk. Om van leerlingen, van alle niveaus, wereldburgers te maken bezoeken zij steden, gaan zij naar het buitenland op excursie en werken zij aan het Europaproject. Aan diverse MUN’s (Model United Nations) wordt deelgenomen. In het ‘Erasmus +’ project wordt een Europees onderwerp bestudeerd, de leerlingen maken hierbij gebruik van een elektronische leeromgeving.

Rendement
Het slaagpercentage is hoog, in het schooljaar 2013-2014 slaagde 96% voor de mavo, 96% voor de havo en 94% voor het vwo. De laatste jaren stroomde ca. 40% van de mavo leerlingen door naar de havo. Op het Rijnlands Lyceum Sassenheim is nauwelijks sprake van vroegtijdig schoolverlaten.

Rustig wennen
De leerlingen moeten rustig kunnen wennen aan hun nieuwe school. Daarom maken zij al voor het nieuwe schooljaar kennis met hun klas en hun mentor. Ze krijgen praktische informatie, bijvoorbeeld over de eerste schooldag.
De eerste schoolweken zijn wenweken. Alle brugklassers volgen een strand-spelmiddag.
In die weken start en eindigt de mentor iedere dag met de klas. Dan is er alle tijd om ervaringen te bespreken en om ’s middags met elkaar huiswerk te maken en vragen te stellen. Aan het eind van die weken bent u van harte uitgenodigd om binnen te stappen voor een kop thee.

Meer School en studiebegeleiding in de buurt

Deze Rijnlands Lyceum Sassenheim vestiging gesloten? Probeer dan één van de andere School en studiebegeleiding in de buurt.